The Witcher Blood Origin: alles wat je moet weten over de grootse Netflix-serie

Films & Series Jeroen Kraak 7 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu Sinterklaas weer het land uit is, mogen we ons opmaken voor Kerst en Oud en Nieuw. Traditioneel kijken we in die periode veel films en series. Netflix komt met een dure The Witcher spin-off. Kan Blood Origin de verwachtingen waarmaken?

The Witcher is inmiddels een begrip voor fantasy-liefhebbers. Eerst waren er alleen de boeken, toen volgden de games en inmiddels is er ook een serie. Die laatste is een flinke hit op Netflix. De streamingdienst zet er dan ook flink op in en komt nu met een tweede spin-off. Dit keer geen anime, maar een live-action versie. WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je alles wat je moet weten.

Waar gaat The Witcher: Blood Origin over op Netflix?

The Witcher: Blood Origin speelt zich 1.200 jaar af voor de gebeurtenissen in de originele Netflix-serie met Geralt. Blood Origin vertelt een verhaal dat verloren is gegaan in de tijd. Het gaat over de creatie van het eerste prototype Witcher.

Dat en verschillende andere gebeurtenissen leiden uiteindelijk tot de ‘conjuction of the speheres’. Daarmee werden de werelden van monsters, mensen en elven verenigd tot één.

Betekent het dat we Geralt, Yennefer en Ciri niet terugzien?

Dat klopt deels. Deze personages waren toen nog niet geboren. Geralt en Yennefer zullen we sowieso niet zien. Of Ciri terugkomt is nog een groot vraagteken. Het meisje kan door de tijd reizen, dus in theorie zou ze terug kunnen komen in de Netflix-miniserie. De grote vraag is of dit ook echt gebeurt.

The Witcher Blood Origin Netflix
Vroeger toen de elven nog een groots volk was. (Afbeelding: Netflix)

Moet je Blood Origin zien voor The Witcher season 3?

Het moet niet, maar het is wel handig. In Blood Origin krijg je achtergrondinformatie over wat je ziet in de reguliere Netflix-serie. Je komt er bijvoorbeeld achter waarom de elven zo reageren in de serie en waarom ze op hun laatste benen staan. Vroeger was het namelijk een zeer ontwikkeld volk.

Daarnaast zie je in deze The Witcher-miniserie ook waar de monsters vandaan komen waar Geralt uit de originele Netflix-serie op jaagt. Door het tweede seizoen weten we dat die uit een ander universum komen.

Als laatste komen we ook veel te weten over The Witchers zelf. Hoe zijn de wezens zoals Geralt ontstaan en waarom zijn ze gemaakt?

Is er een trailer waarin we al wat kunnen zien?

Ja, die is er zeker. Na een kortere teaser is er nu ook een eerste trailer van The Witcher: Blood Origin. Daarin zien we al een aantal bijzondere beelden. Er zijn actie, vuur, gevechten en een magische omgeving. Netflix lijkt zeker niet op het budget te hebben beknibbeld.

Wanneer komt The Witcher Blood: Origin op Netflix?

The Witcher: Blood Origin is een Netflix original en bestaat uit totaal uit vier afleveringen. Deze zullen alle vier tegelijkertijd gelanceerd worden door de streamingdienst. De miniserie is te zien vanaf 25 december 2022.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen