CD Projekt werkt aan gloednieuwe game in The Witcher-franchise

Games Jelle van Es 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

In 2015 bracht het Poolse CD Projekt met The Witcher 3 één van de beste games van de afgelopen tien jaar uit. Daarmee werden gelijk ook de verwachtingen voor Cyberpunk 2077 hooggespannen. Dat was immers een game van dezelfde studio.

Door de verschillende problemen bij de lancering wist Cyberpunk 2077 nooit aan die verwachtingen te voldoen. Wat dat betreft is het goed nieuws om te horen dat de ontwikkelaar werkt aan een nieuw deel in The Witcher-reeks.

Nieuwe The Witcher-game in ontwikkeling

Op hun eigen website kondigde CD Projekt de ontwikkeling van een nieuwe The Witcher-game aan. Veel details van het nieuwe avontuur zijn er nog niet. Dat geeft het idee dat de ontwikkeling zich in een zeer vroege fase bevindt. Het zou op die manier ook een aankondiging kunnen zijn om aandeelhouders tevreden te stemmen. Want de problemen met Cyberpunk 2077 hebben er voor gezorgd dat het vertrouwen in de studio een deuk heeft opgelopen. Een nieuw avontuur in de reeks kan wellicht weer voor het broodnodige succes zorgen.

The Witcher 3
The Witcher 3 (Afbeelding: CD Projekt)

Met deze The Witcher-aankondiging is ook duidelijk geworden dat men afstapt van hun eigen engine. De laatste games van CD Projekt werd op de REDengine gemaakt. Voor dit nieuwe avontuur schakelt men over op de Unreal Engine 5 en werkt het samen met Epic Games. Die samenwerking zou niet alleen de licentie behelsen, maar geeft de ontwikkelaar ook de mogelijkheid om aan de achterkant de engine te tunen en mee te helpen met toekomstige versies van de engines.

That is it

En dat is alle informatie die CD Projekt over de nieuwe The Witcher-game heeft gegeven. Het bedrijf wil geen verdere uitspraken doen over waar de game overgaat (behalve dat het een ‘nieuwe saga voor de franchise is) of wanneer hij uitkomt. Maar dat er een nieuw deel van komt, dat is nu dus een zekerheidje. Tot die tijd kun je nog genieten van de serie op Netflix.

The Witcher seizoen 2: maakt de Netflix-serie de verwachtingen waar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen