Dit Microsoft-hulpje is nu officieel de AI van Spider-Man

Pop-Culture Lucas van de Wetering 27 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Het iconische Microsoft-hulpje Clippy zit nu officieel in het Marvel universum. Hij is hier de nieuwste AI hulp van een Spider-Man.

Spider-Man staat, naast zijn spinachtige superkrachten, bekend om zijn high tech pak en wapens. Zo heeft bijna iedere Spider-Man wel webshooters waarmee hij zijn iconische spinnenwebben afvuurt. Maar er is een Spider-Man die zelf een high-tech wapen is.

Spider-Man van Earth-9349, ook wel Cyborg Spider-Man genoemd, is zoals zijn naam wel verklapt een cyborg. Hij is helemaal volgeladen met wapens en gadgets. Maar sommige gadgets zijn wat handiger dan anderen. Zo is zijn door Microsofts Clippy geïnspireerde AI-hulp, nou niet bepaald behulpzaam.

De Microsoft-hulp van Cyborg Spider-Man

Er zijn veel verschillende varianten in het Multiverse, een voorbeeld hiervan is Cyborg Spider-Man van Earth-9349. Cyborg Spider-Man kreeg zijn naam nadat hij ernstig gewond was geraakt bij een gevecht tegen de Sinister Six. Om in leven te blijven moest hij delen van zijn lichaam vervangen met mechanische onderdelen. Hierdoor werd hij een cyborg.

In een recent stripboek zien we Cyborg Spider-Man weer voor het eerst in een decennium. In het verhaal moet de robot-spin nog wel wennen aan zijn mechanische onderdelen. Hij heeft een nieuwe arm en een nieuw oog, maar waar hij het meeste aan moet wennen is zijn nieuwe AI. Want dat ding van Microsoft, is op zijn zachtst gezegd, lichtelijk irritant.

Dit Microsoft-hulpje is nu officieel de Ai van Spider-Man
(Afbeelding: Marvel Entertainment)

Clippy kan zijn kleppy niet dicht houden

Clippy is niet bepaald een van de meest geliefde uitvindingen. In de echte wereld niet, maar ook niet door Cyborg Spider-Man. Clippy wordt in de echte wereld een van de grootste software blunders ooit genoemd. Het was een Microsoft-hulpje, die niet bepaald behulpzaam was. Het enige wat hij deed was irritante en onnodige vragen stellen. En in de Cyborg Spider-Man-versie is niet heel anders.

Ook in het stripboek stelt Clippy veel onnodige vragen op ver van ideale momenten. Zo vraagt Clippy of Spider-Man hulp nodig heeft met een goede comeback wanneer hij antwoord wil geven op een opmerking van Green Goblin midden in een gevecht. En wanneer ze in een achtervolging zitten, vraagt de irritante assistent weer of Spider-Man hulp nodig heeft. De robot-spin is helemaal klaar met de AI en zegt dat hij alle upgrades leuk vindt, behalve Clippy. Begrijpelijk.

Clippy is niet voor niets verwijderd door Microsoft. Het was niet bepaald een geliefde feature wanneer deze uitkwam in 2003. En de AI is ook niet geliefd door het bekende Marvel-karakter. Clippy heeft laten zien dat niet alle mechanische upgrades even handig zijn, ook niet voor een superheld.

TV-iconen The Simpsons zijn geel en daar is een hele goede reden voor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen