De geweldige multiplayer Spider-Man-game die de PlayStation 5 nooit zal krijgen

Pop-Culture Mark Hofman 13 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Online lekt er een trailer uit van Spider-Man: The Great Web. Een PlayStation 5-titel in het Spidey-Verse van Insomniac Games, die op het eerste gezicht perfect lijkt te zijn. Maar we gaan hem helaas nooit krijgen.

Insomniac Games heeft met Spider-Man, Miles Morales en het tweede deel de harten van Marvel-fans weten te veroveren. De games voor de PlayStation 5 doen precies wat je verwacht van een dergelijke titel en de toekomst ziet er op dit gebied rooskleurig uit.

De ontwikkelaar zou bijvoorbeeld ook de perfecte multiplayer-game voor de PlayStation 5 kunnen uitbrengen. In ieder geval voor Spider-Man-fans. Dat is echter geen idee, maar de keiharde realiteit die komt kijken bij een uitgelekte trailer van een game die nooit zal verschijnen. Waarschijnlijk.

Trailer ultieme game Spider-Man lekt uit

Spider-Man: The Great Web ziet eruit als de game die elke Marvel-fan wel eens zou willen spelen. In ieder geval hier op de redactie. Want stel je eens de succesvolle PlayStation 5-titel van Insomniac voor, maar dan als live service game die je dus met andere spelers kunt spelen.

Op Reddit en andere sociale media, zoals YouTube, lekt nu een trailer uit voor precies dat concept. Daarin horen we Peter Parker het concept van Spider-Man: The Great Web uitleggen. “Soms slinger je rond in je eentje, maar je bent altijd beter af met wat vrienden,” is te horen. Hiermee refereert het personage logischerwijs naar het feit dat dit geen singleplayer, maar een multiplayer game zal zijn.

Dankzij de gelekte trailer weten we dat de Sinister Six, met onder andere Doc Ock, onderdeel was van het plan en dat andere Spidey-personages aan bod zouden komen. Spider-Gwen, Spider-Man 2099 en zelfs Venom komen voorbij in de trailer voor de PlayStation 5-titel.

Er zijn veel gelijkenissen te vinden met de tweede volledige Spidey-game die Insomniac vorig jaar uitbracht, maar ook nieuwigheden als portalen naar andere universums zijn onderdeel van de trailer die inmiddels online veel besproken en bekeken is.

PlayStation 5 zal de titel nooit krijgen

Dat het universum van Spider-Man bij Insomniac Games in goede handen is, wisten we al, maar wordt nog eens extra bevestigd in de bovenstaande trailer. Toch wil je als Marvel-fan misschien niet té enthousiast worden over het hele feestje.

Spider-Man: The Great Web is namelijk een titel die niet meer in ontwikkeling is en dus ook niet zal verschijnen. Vorig jaar liet journalist Jason Schreier bijvoorbeeld al weten dat de titel al lang geleden is geannuleerd, net als Sony met meerdere live-service titels deed.

Dat de trailer op dit moment wel verschijnt, heeft alles te maken met een databreuk waar Insomniac vorig jaar mee te maken kreeg. Destijds werden er 1 miljoen bestanden, ter grootte van 1,7 TB, op het web geslingerd.

De kans dat we deze titel ooit te zien krijgen is heel erg klein, maar gelukkig heeft de studio inmiddels wel andere projecten lopen waar we enthousiast over kunnen zijn. Naast de Wolverine-game werkt het bedrijf ook aan een X-Men-game en lijkt ook het universum rond Spider-Man nog niet met rust gelaten te worden.

Wow: Spider-Man en Wolverine naar de PlayStation 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen