Microsoft maakt op deze manier einde aan Internet Explorer

Apps Wesley Akkerman 15 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Microsoft onderhoudt momenteel twee browsers: Internet Explorer en Edge. Maar de eerstgenoemde moet nu ruimte maken voor de nieuwe generatie. Het Amerikaanse bedrijf wil zich volledig storten op Edge, maar dan moet de stekker uit Internet Explorer. En dat gaat op de volgende manier gebeuren.

Internet Explorer gaat met pensioen. Na bijna dertig jaar valt het doek voor de ooit zo populaire browser. Maar op wat voor manier ga je dat merken? Als je de browser niet gebruikt, merk je er waarschijnlijk niets van. Maar er zijn nog steeds mensen onder ons die Interner Explorer gebruiken, geloof het of niet.

Wat doet Microsoft met Internet Explorer?

Internet Explorer werkt vanaf vandaag niet meer op de meeste versies van Windows. Alleen de onderstaande versies van het besturingssysteem vormen de uitzondering op de regel.

  • Windows 7 en 8.1
  • Windows Server en Windows Server LTSC
  • Windows 10 client LTSC
  • Windows 10 voor de Chinese overheid
  • Windows 10 IoT LTSC
Microsoft Edge Chromium
Microsoft Edge (Afbeelding: Microsoft)

Wanneer je als gebruiker een Windows 10-versie draait en Internet Explorer gebruikt, dan verwijst Microsoft je voortaan door naar de moderne Edge-browser. Dit gebeurde eerder ook al, maar alleen wanneer sites niet goed werkten buiten Internet Explorer om. En dat zijn er nog steeds een hoop, helaas.

Speciale Internet Explorer-modus

Omdat heel veel sites gebouwd waren voor en perfect werken in Internet Explorer, beschikt Microsoft Edge over een speciale IE-modus. Daar kun je dergelijke legacy content prima in gebruiken. Deze modus werkt alleen wanneer Explorer nog op je computer staat, dus gooi dat programma nu niet meteen weg.

Dat doorverwijzen gebeurt in de komende maanden. De update hiervoor rolt Microsoft trapsgewijs uit, zodat organisaties eventuele problemen tijdig kunnen constateren en aanpakken. Mocht je de update krijgen van Microsoft, dan is het vanaf dat moment niet meer mogelijk Explorer zelfstandig op te starten.

Dit betreft slechts de eerste fase van het uitfaseren. In de tweede fase schakelt Microsoft Internet Explorer helemaal uit, maar dat duurt dus nog wel even.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen