Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 15 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Nothing laat eindelijk foto van eerste smartphone zien

Hij komt er binnenkort aan: de Nothing Phone (1). Het kersverse techbedrijf laat nu al de eerste details van de smartphone zien.

Als voor techbedrijven iets moeilijk is, dan is het wel het ontwerp van nieuwe apparaten zo lang mogelijk geheim houden. Het lijkt soms zelfs nog moeilijker te zijn dan het ontwikkelen van een telefoon zelf. Ook Nothing heeft hier mee te maken. Toch lost het bedrijf dat op een ludieke manier op en pakt het dat anders aan dan de concurrentie.

Dit is de Nothing Phone (1)

Nothing heeft namelijk een maand voorafgaand aan de lancering van de Nothing Phone (1) zelf het design van de achterkant naar buiten gebracht. Voor de echte liefhebber zit er ook nog eens een parkiet op het toestel. “Bold, warm en veel soul. Een terugkeer naar instinct. Dit is Phone (1)”, schrijft het merk bij de tweet.

Nothing-oprichter Karl Pei geeft in een tweet wat extra uitleg: “Lekken zijn tegenwoordig moeilijk te beheersen en velen van jullie wachten al een lange tijd. Dus hier is ‘ie. Dit het ontwerp. Meer volgt nog. Stem af op 12 juli.” Met dat laatste doelt de topman op het release-evenement.

Een bijzonder ontwerp

De Nothing Phone (1) heeft een opvallend design. Iets wat we bijvoorbeeld ook terugzien bij de earbuds van het merk: de Ear (1). De achterkant heeft een transparant design. De grote vraag is natuurlijk of dit het is, of dat er nog een glaslaag overheen komt. Wel lijkt het toestel geschikt te zijn voor draadloos laden. Daarnaast zien we ook twee camera’s die verpakt zitten in een smalle module.

Daarnaast weten we ook nog wat meer over de nieuwe telefoon door eerdere interviews die Pei gaf. Zo zullen accenten aan de achterkant ook oplichten door LED-verlichting. Zo gaat je telefoon dus knipperen als je een bericht krijgt.

Nothing Phone (1)
De gehele achterkant. (Afbeelding: Nothing)

Nog even wachten

Voor meer details zullen we echt nog moeten wachten op het lanceringsevent van Nothing. Dan weten we ook welke prestaties er onder de motorkap geleverd zullen worden. Volgens geruchten zit er een Snapdragon 778G-processor in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!