Jelle van Es
Jelle van Es Tech 28 jun 2021

Einde van een tijdperk: Microsoft laat Internet Explorer inslapen

Afgelopen week heeft Microsoft Windows 11 onthuld. Een uitgebreid artikel daarvan vind je hier. Met de komst van het nieuwe besturingsysteem nemen we ook afscheid van het verleden. Internet Explorer houdt op te bestaan.

Ooit was Internet Explorer de browser die je standaard gebruikte. Maar inmiddels heeft de browser flink aan populariteit verloren en is hij ook niet meer zo veilig als de beschikbare alternatieven. Wat dat betreft is het niet zo gek dat de browser nu door Microsoft wordt gestopt.

Microsoft stopt met Internet Explorer

Eerder was al bekendgemaakt dat Microsoft zou gaan stoppen met Internet Explorer. Volgend jaar juni wordt er gestopt met de browser. Maar eigenlijk wordt er al eerder afscheid van genomen. In Windows 11 zul je de browser namelijk niet vinden. Een woordvoerder liet tegenover The Verge weten dat de browser in Windows 11 volledig gaat ontbreken. Op zich ook wel logisch, aangezien het bedrijf zich liever richt op de toekomst.

Windows 11
Het nieuwe besturingssysteem (Afbeelding: Microsoft)

Wanneer je Windows 11 gaat gebruiken, dan heb je dus geen Internet Explorer. Microsoft Edge gaat de standaard browser worden van dat besturingsysteem. Uiteraard kun je dan wel makkelijk nog andere browsers binnenhalen, wanneer je daar liever op werkt. In het geval dat je Windows 11 gebruikt en daarbij op een shortcut klikt die zou moeten verwijzen naar de oude browser, dan zul je standaard terecht komen bij Microsoft Edge.

Einde van een tijdperk

Met het ontbreken van Internet Explorer in Windows 11 komt er een einde aan een tijdperk. Sinds 1997 is de browser onderdeel geworden van Windows. Dat leidde uiteindelijk tot rechtszaken, omdat het automatisch bundelen van de browser bij het besturingssysteem een oneerlijke vorm van concurrentie was voor andere browsers. Ondanks dat, gebruiken veel mensen nog altijd de standaard die Microsoft aanbiedt. En als je dan Edge gebruikt, dan heeft die browser een belangrijk voordeel ten op zichte van de beschikbare alternatieven.

Google brengt interessante nieuwe extensie uit voor de Chrome-browser

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Einde van een tijdperk: Microsoft laat Internet Explorer inslapen
Sluiten