‘Samsung Galaxy Buds 2 nemen afscheid van belangrijke feature’

Gadgets Jelle van Es 28 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van draadloze oordopjes is er vandaag de dag al veel keuze. En het ziet er naar uit dat Samsung druk bezig is met de Samsung Galaxy Buds 2. En deze oordopjes lijken net wat anders te zijn.

Dit blijkt uit de renders die door website 91Mobiles naar buiten zijn gebracht. Daaruit blijkt dat de Samsung Galaxy Buds 2 voor een groot gedeelte lijken op zijn voorganger, maar er ook wat veranderingen zijn.

Samsung Galaxy Buds 2 brengt wat veranderingen

Want als je kijkt naar de renders, dan ziet het er naar dat de Samsung Galaxy Buds 2 afscheid neemt van de matte look van het origineel. In plaats daarvan is het geheel nu glossy. Daarnaast nemen de nieuwe oordopjes afscheid van een belangrijke feature. Volgens de website die de renders naar buiten bracht, ontbreekt de Active Noise Cancellation-functie in de oordopjes. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van active noise reduction. Daardoor heb je nog altijd minder last van geluiden van buitenaf, maar is het effect wel iets minder sterk.

Samsung Galaxy Buds 2
De render render (Afbeelding: 91Mobiles)

Die active noise reduction in de Samsung Galaxy Buds 2 wordt gedaan door twee microfonen aan de buitenkant van de oordopjes. Aan de binnenkant vind je vervolgens de charging connectors en een sensor die meet of je de oordopjes in je oren stopt. Er wordt gebruik gemaakt van rubberen tips, die ook een deel van lawaai van buitenaf tegen moeten houden.

Diverse kleuren

Waar de originele oordopjes van Samsung in de kleuren zwart, violet en zilver verschenen, daar krijg je bij de Buds 2 waarschijnlijk de keuze uit zwart, groen, paars en wit. Buiten deze informatie is er nog niet veel bekend. De charging case zou nog wel gebruik maken van een 500mAh batterij en de oordopjes beschikken over 60mAh aan batterij-inhoud. Wanneer de nieuwe oordopjes worden aangekondigd, dat is ook nog niet bekend, maar het zou zomaar snel kunnen gaan gebeuren.

Samsung Galaxy Buds Pro: een upgrade met schoonheidsfoutjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen