Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 28 jun 2021

Samsung Galaxy S22 Ultra: komt de nieuwe smartphone er zo uit te zien?

De Samsung Galaxy S21 Ultra ligt net een half jaar in de winkels, maar er wordt nu al uitgekeken naar zijn opvolger. De afgelopen tijd zijn er veel berichten gepubliceerd over het uiterlijk van de Samsung Galaxy S22 Ultra, waardoor we een aardig beeld hebben van de smartphone. Dat beeld wordt in een nieuw concept uitstekend weergegeven.

De Nederlandse website LetsGoDigital heeft de informatie van de laatste tijd verzameld en verwerkt in een concept. Gaat de Samsung Galaxy S22 Ultra er zo uitzien?

Het ontwerp van de Samsung Galaxy S22 Ultra

De Samsung Galaxy S22 Ultra ziet waarschijnlijk pas over acht maanden het daglicht. Toch hebben we, dankzij veel berichtgevingen en de renders van LetsGoDigital, een aardig beeld van wat de smartphone visueel te bieden heeft. De verwachting is bijvoorbeeld dat Samsung aan de haal gaat met een grote camerasensor van Olympus en dat er geen gebruik gemaakt gaat worden van een in-screen selfiecamera. Het resulteert in een gigantisch camerablok aan de achterkant en een Infinity-O beeldscherm op de voorkant.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Het mogelijke ontwerp (Afbeelding: LetsGoDigital)

Zoals je hierboven kunt zien wordt er in dit concept uitgegaan van het feit dat de 200 megapixel sensor van Olympus in de Samsung Galaxy S22 Ultra zit. Of deze ook daadwerkelijk zo groot wordt valt overigens nog wel te bezien. Naast de nieuwe sensor zijn ook een ultra-wide camera, telefoto-lens, een periscope-lens en een laser-autofocus te vinden.

Verder toont het concept een USB-C aansluiting, geen 3.5mm headphone jack en dunnere schermranden aan de voorkant. De Galaxy S22 Ultra biedt overigens ook een ventilator om de nieuwe Exynos 2200 processor te koelen. Deze ventilator zit onder het camerasysteem.

Grootste minpunt verdwenen

Zoals gezegd zijn er sinds de lancering van de Samsung Galaxy S21-serie al veel berichten rondom de Samsung Galaxy S22 Ultra naar buiten gekomen. De nieuwe smartphone maakt, volgens de geruchten, bijvoorbeeld een einde aan één van de grootste minpunten van het huidige vlaggenschip.

‘Samsung neemt met de Galaxy S22 afscheid van S21-minpunt’

Benieuwd wat er nog meer te vertellen val over de S22-serie of wil je de ontwikkelingen op de voet volgen? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S22 Ultra: komt de nieuwe smartphone er zo uit te zien?
Sluiten