‘Samsung neemt met de Galaxy S22 afscheid van S21-minpunt’

Smartphones Wesley Akkerman 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan lost Samsung een minpunt van de Galaxy S21-serie op met de release van de Galaxy S22-serie. Geruchtenmakers laten weten dat de achterkant van de nieuwe modellen van plastic gemaakt worden, in plaats van glas. Dat klinkt een beetje goedkoop, maar dit zou nog wel eens positief kunnen uitpakken voor het bedrijf en de consument.

Samsung Galaxy S22 met plastic achterkant?

Samsung werkt achter de schermen naar verluidt aan de Galaxy S22-serie. Dat is niet zulk spannend nieuws, want het bedrijf brengt jaarlijks een nieuw Galaxy S-model uit. Over de nieuwe modellen wordt beweerd dat de reguliere- en de Plus-variant dit keer voorzien worden van een plastic achterkant.

De goedkoopste versie van de Galaxy S21 is dit jaar het enige model van de drie dat een plastic achterkant gekregen heeft. Maar bij de S22 ziet het er dus naar uit dat alleen het Ultramodel een glazen achterkant krijgt. Dat kan goed nieuws zijn: plastic is goedkoper voor Samsung en krast minder snel bij de consument (in vergelijking met glas). Daarnaast ziet hoogwaardig plastic er tegenwoordig ook nog eens zeer goed uit. Een win-win dus.

Schermformaat en meer

Dan hebben we nog wat andere nieuwtjes die gelekt zijn. Zo weten we mogelijk hoe groot de schermen van de drie aankomende smartphones worden. De standaard Galaxy S22 wordt waarschijnlijk 6,06 inch. Het scherm van de Plus is met 6,55 inch iets groter. In beide gevallen is het zo dat de schermen iets kleiner zijn ten opzichte van de S21 (6,2 inch) en S21 Plus (6,7 inch).

Tekort slaat toe: nieuwe variant Samsung Galaxy S21 in gevaar

De Samsung Galaxy S22 Ultra krijgt naar verluidt een scherm van 6,81 inch. Dat is hetzelfde formaat als op de S21 Ultra. Dat moet overigens een ltpo-scherm worden, waardoor verversingssnelheid dynamisch is. Daarnaast wordt er ook over processors gesproken. Zo zou het bedrijf een opvolger van de Qualcomm Snapdragon 888 willen gebruiken, evenals een chipset die mogelijk de naam Exynos 2200 draagt.

De releasedatum ligt mogelijk ergens vroeg in 2022, mits de wereldwijde chiptekorten dat natuurlijk toelaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen