Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Beats Studio Buds: Apple onthult scherp geprijsde AirPods Pro-concurrent

Apple heeft de Beats Studio Buds gepresenteerd. Eind mei zagen we ze per ongeluk al voorbijkomen dankzij LeBron James, maar nu is het officieel. Apple komt dus zelf met een concurrent voor de AirPods Pro, want ook de deze oordopjes hebben actieve ruisonderdrukking.

De Beats Studio Buds zijn een interessant AirPods-alternatief en ook zeer geschikt voor Android-gebruikers. Dat blijkt onder meer uit de ondersteuning voor de technologie genaamd Fast Pair. Daarnaast hebben ze ondersteuning voor actieve ruisonderdrukking. Ook is er een transparante modus, het tegenovergestelde van ruisonderdrukking. De Buds bieden tevens support voor Spatial Audio aan, muziek die gemixt is via Dolby Atmos. Daardoor kun je ze uitstekend met Apple Music gebruiken.

Beats Studio Buds gepresenteerd

De accu’s in de oordoppen moeten tot acht uur meegaan zonder ruisonderdrukking of transparantie-modus actief, en vijf uur met. De meegeleverde case is in staat om de oordopjes twee keer volledig op te laden. Daardoor kan de accuduur maximaal, dus zonder extra modi actief, verlengd worden tot 24 uur.

Beats Studio Buds
Beats Studio Buds (Afbeelding: Apple)

Wanneer je de oordoppen even snel vijf minuten oplaadt, dan kun je tot een uur luisteren. De case laad je op via usb-c; er is geen draadloos laden aanwezig. Daarnaast ondersteunen de Beats Studio Buds Fast Pair op Android. Daarmee verricht je razendsnel een koppeling met draadloze oordoppen of een koptelefoon op Android.

De gratis Beats-applicatie

Uiteraard werken de oordoppen met een gratis app van Beats. Daar kun je informatie opvragen over het accuniveau en de firmware. Wanneer je de Buds koppelt aan een iPhone, dan krijg je tevens toegang tot Siri en eveneens een snelle koppeling. Daarnaast is er ondersteuning voor de bekende Vind mijn-applicatie van Apple.

Sony richt zijn pijlen op Apple met nieuwe AirPods-concurrent

De Beats Studio Buds zijn vanaf deze zomer verkrijgbaar in Nederland, voor een prijs van 149,99 euro. Wanneer de oordoppen precies verschijnen, dat is nog niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat ze straks verkrijgbaar zijn in de kleuren rood, zwart en wit. In de VS zijn de oordoppen vanaf 24 juni te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!