Netflix onthult cast voor Nederlandse original over zeer pikant onderwerp

Films & Series Jeroen Kraak 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix krijgt binnenkort een nieuwe Nederlandse original. Vergeet Undercover, want deze serie gaat over de 06-lijnen.

Dirty Lines komt eraan. Deze Nederlandse original gaat over de 06-lijnen die in de jaren ’80 opkwamen. Nu maakt Netflix ook bekend welke acteurs we allemaal in de nieuwe serie kunnen verwachten.

Dirty Lines komt naar Netflix

Voor Dirty Lines heeft Netflix vooral gekozen voor aankomend talent. De meeste namen zullen je dan ook niet heel bekend voorkomen. Verwacht dus geen Frank Lammers of Barry Atsma. In de nieuwe titel zien we Joy Delima, Minne Koolke Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abby Hoes en Benja Bruijning in de hoofdrollen.

Daar blijft het echter niet bij. In de kleinere rollen zien we Julia Akkermans, Yari van der Linden, Joes Brauers, André Dongelmans, Ayla Cekin Satijn, Laura Bakker, Pip Lieke Lucas, Casper Nusselder Manous Zeegelaar Breeveld en Eric van Sauers zullen te zien zijn. De serie is geschreven door een van de makers van Penoza en Vechtershart. Het belooft dus een interessante titel op Netflix te worden.

Dirt Lines Netflix
De acteurs in Dirty Lines. (Afbeelding: Netflix/Bete van Meeuwen

Terug naar de jaren ’80 in Amsterdam

Het verhaal over Dirty Lines start in 1987 in Amsterdam. Psychologiestudente Marly Salomon start met een bijbaantje bij het nieuwe bedrijf Teledutch. Het telecombedrijf dat opgericht is door broers Frank en Ramon Stigter is Europa’s eerste onderneming op het gebied van telefoonlijnen voor volwassenen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in de wilde en snelle transformatie.

Natuurlijk speelt deze nieuwe Netflix-original zich af in een bijzonder tijdperk. Het zijn de laatste jaren van de Koude Oorlog en het leven wordt uitbundig gevierd. Amsterdam is het epicentrum van de culturele revolutie waar housemuziek en XTC hand-in-hand gaan. Ook de telefoonlijnen horen erbij.

We moeten nog wel even wachten op de nieuwe Nederlandse original. De serie komt in 2022 naar Netflix. In totaal zullen er zes afleveringen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!