IKEA en Sonos brengen kunst en muziek samen met nieuwe speaker

Smart Home Thomas Aalderink 15 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

IKEA en Sonos hebben een nieuwe SYMFONISK-speaker onthuld. Eerder kwamen het Zweedse woonwarenhuis en de Amerikaanse speaker-fabrikant al met een boekenplankspeaker en de tafellampspeaker. Nu komt daar ook nog de SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker bij. Een nieuw product dat niet alleen goed klinkt, maar ook nog eens een lust is voor het oog.

De SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker is, zoals de naam al doet vermoeden, veel meer dan alleen een speaker. Het is tegelijkertijd een soort schilderij dat je kunt ophangen aan de muur of neer kan zetten. Net zoals je bij een echt kunstwerk zou doen. In eerste instantie is dat nog niet zo heel spannend, want hij wordt standaard geleverd met een zwarte of witte cover.

Dit is de SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker

Hierop zie je wel een grafisch ontwerp dat geluid visualiseert, maar heel spannend is het niet. Gelukkig komen er later nog twaalf panelen met diverse prints. Deze zijn een stuk kleurrijker en maken van de SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker echt een kunstwerk. Van een abstract design met geometrische figuren tot een paneel met verfspatten. Voor ieder interieur zit er wel wat tussen. En als je stijl verandert, dan kun je de cover verwisselen zodat je speaker mee verandert.

SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker IKEA SONOS
Verwisselbare frontjes (Afbeelding: IKEA)

Na de boekenplankspeaker en de tafellampspeaker is deze SYMFONISK schilderijlijst de volgende stap in een langetermijnsamenwerking tussen IKEA en Sonos. Het doel van beide bedrijven is om zo hun kennis van woninginrichting en het creëren van een hoge kwaliteit geluidservaring in huis met elkaar te combineren. Met de SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker lijkt precies dat prima te gaan lukken.

Het beste van IKEA en Sonos

Althans, visueel. De SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker is een lust voor het oog, maar of hij dat ook voor je oren gaat zijn? De vormfactor lijkt niet ideaal voor een speaker, maar Sonos en IKEA beloven toch kamervullend geluid. Gezien de trackrecord van Sonos hebben we geen reden om daaraan te twijfelen.

SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker IKEA SONOS
Zwart, wit of één van de twaalf kunstzinnige panelen (Afbeelding: IKEA)

Omdat de techniek afkomstig is van Sonos maken we ons ook geen zorgen over de bediening. Net als de andere SYMFONISK speakers maakt ook deze schilderijlijst gebruik van wifi om zich te verbinden met je smartphone. Vanuit daar gebruik je de Sonos-app om de SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker te bedienen, of om deze te koppelen aan andere SYMFONISK en Sonos-speakers. Het is zelfs mogelijk om twee van deze schilderijen aan elkaar te koppelen voor stereogeluid.

Afmetingen, prijzen en beschikbaarheid

Met zijn breedte van 41 centimeter en hoogte van 57 centimeter is de SYMFONISK schilderijlijst speaker ongeveer net zo groot als een gemiddeld schilderij. Met 6 centimeter is hij echter wel een stukje dikker. Wat scheelt, is dat het lijkt alsof de speaker iets voor de muur hangt. Dit geeft een soort zwevend diepte-effect waardoor de dikte van de speaker minder storend lijkt.

SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker IKEA SONOS
Een speaker voor in het museum (Afbeelding: IKEA)

Mocht je voor deze kunstzinnige speaker nog wel een plekje over hebben op de muur, dan moet je nog even geduld hebben. De SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker is vanaf 15 juli verkrijgbaar in alle IKEA winkels of online te bestellen, en gaat 179 euro kosten. De aanvullende panelen met kunstwerken komen iets later. Deze zullen vanaf 1 september online los verkrijgbaar zijn. Afhankelijk van het ontwerp dat je kiest, kosten deze 14,99 of 29,99 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen