[REVIEW] SYMFONISK: succesverhaal van IKEA en Sonos?

Tech Mark Hofman 12 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

IKEA en Sonos hebben de handen ineen geslagen en introduceerde eerder dit jaar de SYMFONISK. Het gaat om twee speakers die makkelijk verwerkt kunnen worden in het interieur van je huis. Maar hoe goed zijn deze speakers nu precies? Mark nam de proef op de som!

IKEA x Sonos: SYMFONISK zo goed als het lijkt?

Eerder dit jaar namen IKEA en Sonos ons mee naar Milaan om voor het eerst kennis te maken met de Symfonisk. Destijds leerden we dat de twee partijen de handen ineen hadden geslagen om om een set nieuwe speakers op de markt te brengen. Uiteraard was het idee dat het beste van beide partijen gecombineerd werd in deze serie. Zo zou IKEA zich dus volledig richten op het design van de lampen en hield Sonos zich bezig met de audiokwaliteit.

Het resultaat was dan ook de twee unieke speakers die het daglicht gevonden hadden. Het gaat om een tafellamp speaker, dat daadwerkelijk een tafellamp is, en een boekenplank speaker. Twee verschillende speakers die zomaar in het interieur van je huis kunnen verdwijnen. Waar je de tafellamp rustig op je eettafel of in de gang neerzet, kan de boekenplank speaker in je boekenkast of zelfs aan de muur gehangen worden. De grote vraag is alleen: zijn de speakers echt zo goed als ze lijken?

Om eerlijk te zijn is dat zeker het geval. De boekenplank speaker doet zijn werk gewoon prima en de tafellamp springt er wat mij betreft bovenuit. Zowel qua geluidskwaliteit als qua uiterlijk vind ik die laatste fantastisch. Maar waar veel apparaten en producten vaak een kwestie van smaak zijn, moet ik eerlij bekennen dat dit bij deze serie wel heel erg aanwezig was. De ene persoon vind de boekenplank mooier en beter, de andere persoon krijgt het net als ik warm van de tafellamp. Het is echt een kwestie van smaak.

Benieuwd wat ik er inhoudelijk over te zeggen heb? Check dan zeker even onze uitgebreide videoreview!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen