Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 15 jun 2021

Halo Infinite Multiplayer wordt gratis: alles wat je moet weten

Eén van de grotere games die voor de Xbox Series X in ontwikkeling is, is zonder twijfel Halo Infinite. Een game die overigens ook gewoon op de pc gespeeld kan worden.

Met deze digitale E3 hebben we heel wat nieuwe informatie gekregen over Halo Infinite. De belangrijkste onthulling daarbij is dat de game free-to-play wordt. Dat betekent dat iedereen de game gratis kan gaan spelen en dus los komt te staan van het hoofdverhaal van de game. Maar er is veel meer informatie. En dat zetten we graag op een rij.

Alle Halo Infinite-info op een rij

1. Nog geen releasedatum

En laten we voor het gemak maar met het slechte nieuws beginnen. Want op dit moment is er nog geen datum genoemd voor Halo Infinite. En dat is toch wel opvallend. De game had in eerste instantie als launchgame voor de Xbox Series X moeten verschijnen, maar men had meer tijd nodig. Dan zou je denken dat je genoeg tijd hebt gekregen om nu een launchdate te geven. Maar veel meer dan een release ergens dit najaar hebben we niet. Daarmee heb je dus de kans dat de game op een later moment alsnog vertraging oploopt.

2. Halo Infinite is gratis te spelen

En dan het goede nieuws. Halo Infinite is namelijk volledig gratis te spelen. Vroeger was free-to-play vaak slecht nieuws, maar inmiddels zijn er heel wat games die hebben laten zien dat een free-to-play concept goed kan werken. Denk maar aan games als Call of Duty: Warzone en Fortnite. Hopelijk kan de ontwikkelaar met deze game zich ook van zijn beste kant laten zien. Het is in elk geval wel duidelijk dat er geen lootboxes in de game zijn. En de dingen die je kunt verdienen, zullen vooral cosmetisch zijn. Wt dat betreft moet de balans van de game in orde blijven.

Halo Infinite
Gratis knallen (Afbeelding: Microsoft)

3. Battle Pass blijft voor altijd

Geen lootboxes dus in Halo Infinite, maar de bekende Battle Pass is wel aanwezig. En daarmee doet de ontwikkelaar iets interessant. Want als je eenmaal een Battle Pass hebt gescoord, dan zit daar geen houdbaarheidsdatum op. Het is zelfs mogelijk om in nieuwe seizoen oude passes te kopen en daarmee dingen vrij te spelen. Je kunt daarbij wel maar één Battle Pass per keer actief hebben, dus je moet goed nadenken over wat je wil gaan vrijspelen.

4. Herkenbaar

Met Halo Infinite wil de ontwikkelaar een mix brengen tussen de elementen die zich in het verleden hebben bewezen en dat mixen met wat vernieuwingen. Wat dat betreft voelt het als thuiskomen. Zo is de bekende voice over in de game aanwezig en zul je wapens en voertuigen tegenkomen die je uit de oude games kent. Maar tegelijkertijd is er ook wat vernieuwing. Zo is het mogelijk om in de levels powerups te pakken, zoals Overshield. Nu kun je echter zelf bepalen wanneer je die activeert. Dat is een stukje vrijheid die je krijgt. Gebruik je zo’n powerup niet en je wordt neergeschoten? Dan drop je die en kan iemand anders die oppakken.

Een wapen om mee te meppen (Afbeelding: Microsoft)

5. Voertuigen worden gedropt in Halo Infinite

Je hebt dus herkenbare voertuigen, met de Warthog als absolute klassieker, maar de manier waarop deze in het slagveld wordt gedropt is wel iets anders. Deze spawnen niet op vaste locaties, maar worden door Pelicans gedropt in het slagveld. Je krijgt daarvoor een melding en daardoor is de kans groot dat spelers naar die plek komen om zo’n krachtig voertuig te bezitten. En als je dan in zo’n voertuig zit, dan moet je oppassen dat je niet te veel schade oploopt. Wat simpele beschadigingen zorgen er al voor dat je merkt dat je de besturing anders wordt.

6. Pc en Xbox Series X

Halo Infinite is net zoals veel andere games die Microsoft uitgeeft zowel beschikbaar op de pc als op de Xbox Series X. Mocht je in de luxepositie zitten dat je ze allebei bezit, dan is het mogelijk om tussen de versies te wisselen en neem je je voortgang mee. Daarnaast werkt de game ook nog met Halo Waypoint, een portal waar je extern de mogelijkheid hebt om je personage te customizen.

Speel op het platform van jouw keuze (Afbeelding: Microsoft)

Dit zijn de belangrijkste punten die we nu weten van Halo Infinite. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

De Halo Infinite-multiplayer is straks gratis te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Halo Infinite Multiplayer wordt gratis: alles wat je moet weten
Sluiten