Microsoft stopt met ondersteunen Windows 10 op deze datum

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 14 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Het einde van Windows 10 komt in zicht. Ontwikkelaar Microsoft laat nu weten wanneer het de stekker eruit trekt.

Er gaan al langer geruchten over Windows 11. Het nieuwe besturingssysteem moet het inmiddels oude en vertrouwde Windows 10 vervangen. Nu wordt het weer wat concreter want Microsoft kondigt het einde van de huidige versie aan.

Op deze datum stopt Windows 10

Op 14 oktober 2025 is het zover: dan wordt Windows 10 niet meer ondersteund door Microsoft. Dat betekent dat het besturingssysteem dan 10 jaar dienst heeft gedaan. Microsoft maakte het nieuws bekend via zijn support life cycle page.

Het is niet precies bekend wanneer Microsoft de status voor Windows 10 updatete. Het is de eerste keer dat de fabrikant dit doet, meldt Thurrott.

11 komt eraan

Microsoft gaf eerder al verschillende hints dat het met Windows 11 komt. Zo is er volgende week een evenement waarbij het bedrijf ‘de volgende generatie’ van het OS presenteert. Op de uitnodiging van het evenement staat een raam-logo met een 11 als schaduw. Daarnaast kwam het ook nog met een tease-video die precies 11 minuten duurt. Het lijkt erop dat het Amerikaanse bedrijf dan meer uit de doeken gaat doen over het nieuwe besturingssysteem.

Wat we precies van 11 mogen verwachten is nog onbekend. Vermoedelijk gaat de user interface er wel wat anders uitzien en komt er ook wat meer connectie tussen de Store en Windows. Dat laatste is wellicht herkenbaar van de aanpak van Apple. Microsoft werkt ook nog aan een project met de naam Sun Valley. Het bedrijf noemt het ‘een ingrijpende visuele verjonging van Windows’.

Windows 10 irritatie eindelijk verleden tijd na nieuwe update

Een bijzondere manier van aanpak

Windows 10 was natuurlijk een bijzonder project voor Microsoft. Het was de eerste keer dat het zolang een besturingssysteem ondersteunde. Hiervoor kwam het om de paar jaar telkens met een nieuwe. Wel kreeg het besturingssysteem twee keer per jaar een grote update. Het zag het systeem dan ook meer als service dan een echt product.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen