Gaat Windows 10 later deze maand eindelijk veranderen?

Apps Wesley Akkerman 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Microsoft heeft officieel een nieuw persevenement aangekondigd. Deze staat gepland voor 24 juni. Het evenement staat in het teken van Windows 10 en waarschijnlijk krijgen we op die datum een nieuwe versie van het populaire besturingssysteem te zien. Microsoft werkt naar verluidt aan een visuele verandering die het OS (operating system) heel anders maakt.

De CEO van Microsoft, Satya Nadella, heeft vorige maand al een eerste teaser over de toekomst van Windows 10 de wereld in geslingerd. Dat deed de topman tijdens het evenement Build 2021, een evenement dat vaak gebruikt wordt voor het aankondigen van nieuwe versies van software, zoals Windows.

Visuele verandering voor Windows 10?

Destijds was nog niet helemaal duidelijk wanneer we daar meer over zouden horen, maar nu wel. Het bedrijf uit Redmond kondigt aan dat we op 24 juni aanstaande meer te horen krijgen tijdens een evenement. Deze staat volledig in het teken staat van het besturingssysteem en begint om 17:00 uur Nederlandse tijd.

Windows 10 11 van Microsoft
Windows 10 van Microsoft (Afbeelding: Microsoft)

“Join us to see what’s next for Windows”, is op een kersverse pagina op de Microsoft-website te lezen. Maar wat kunnen we dan precies verwachten? Nou, er wordt al enige tijd gesproken over een flinke visuele veranderingen voor het besturingssysteem. Het is dus niet zo dat we ineens Windows 11 of Windows 20 verwachten.

Toekomst van Windows

Toen Windows 10 aangekondigd werd, maakte Microsoft duidelijk dat dit een besturingssysteem is dat constant aangepast wordt. Daardoor hoeven we niet snel een traditionele opvolger te verwachten. We krijgen dus te maken met constante iteraties in de vorm van functionele, maar ook visuele updates.

Windows 10 irritatie eindelijk verleden tijd na nieuwe update

Naast visuele veranderingen, moet je toch ook rekening houden met functionele aanpassingen. Volgens de geruchten gaan onder meer het startmenu, actiecentrum en de verkenner op de schop. Wat er precies gaat veranderen allemaal, is nog niet duidelijk. Maar dat er wat gaat veranderen, lijkt in elk geval vast te staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MIcrosoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen