De Sony WF-1000XM4-earbuds zien op deze datum het levenslicht

Gadgets Wesley Akkerman 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Sony heeft laten weten wanneer er een nieuw persevenement gaat plaatsvinden, waar waarschijnlijk de nieuwe oordoppen aangekondigd gaan worden. Als we de geruchten mogen geloven gaat het om de WF-1000XM4. Het virtuele evenement vindt plaats op dinsdag 8 juni. Dat is dus al behoorlijk snel.

Er gingen weken aan geruchten en gelekte informatie aan vooraf, maar nu weten we eindelijk wanneer Sony zijn nieuwe oordopjes aankondigt. Tenminste, we weten dat het bedrijf op 8 juni aanstaande een virtueel evenement organiseert, en dat de kans heel groot is dat daar de WF-1000XM4 getoond gaan worden

Sony WF-1000XM4 krijgen virtueel evenement

De nieuwe oordoppen worden de opvolger van de WF-1000XM3 en moeten compacter worden. De earbuds zijn al gespot in verschillende design leaks, waardoor we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen stellen dat die verkrijgbaar is in twee kleuren. Te weten: zwart, met koperen accenten, en wit, met gouden accenten.

Mocht je je alvast willen aanmelden voor de YouTube-video, dan kun je via de bovenstaande video een herinnering instellen.

De Sony WF-1000XM4-oordoppen krijgen naar verluidt actieve ruisonderdrukking, evenals functies zoals Speak-To-Chat en Adaptive Sound Control. Deze functie worden overgeheveld van de koptelefoon WH-1000XM4, die bij menig gebruiker zeer goed in de smaak valt. Het is volgens velen één van de beste koptelefoons van dit moment.

Vermeende specs WF-1000XM4

Verder zijn er al andere specs gelekt. De oordoppen moeten de nieuwe V1-chipset krijgen, evenals nieuwe drivers en ondersteuning voor LDAC, Hi-Res Audio en DSEE EXTREME AI-technologie. Met die laatste term wordt een techniek aangeduid die liedjes van mindere kwaliteit toch beter kan laten klinken.

De batterijduur lijkt ook meer dan prima te worden: in totaal 24 uur met ruisonderdrukking aan of 36 met ruisonderdrukking uit. Door al die mooie specs kan de prijs wel hoog oplopen. Naar verluidt kosten de nieuwe oordoppen van Sony zo’n 280 euro. Volgende week krijgen we gelukkig alles te horen wat we moeten weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen