Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 3 jun 2021

WhatsApp binnenkort écht op meerdere apparaten te gebruiken

Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft goed nieuws voor WhatsApp-gebruikers. De dienst gebruik je binnenkort op meerdere apparaten.

Het is een grote ergernis van WhatsApp-gebruikers: hoewel er een web-app is, kun je de nieuwe dienst maar echt goed op één device tegelijkertijd gebruiken. Als je dus twee telefoons hebt, kun je maar op eentje WhatsAppen. Dat gaat nu veranderen.

WhatsApp gebruiken op meerdere devices

Er gaan al lang geruchten dat je in de toekomst de dienst op meerdere platformen tegelijk kunt gebruiken. Nu is de kogel echt door de kerk melden Facebook-CEO Mark Zuckerberg en WhatsApp-hoofd Will Cathcart.

Zuckerberg zegt dat het moeilijk was om deze techniek toe te passen vanwege end-to-end encryptie. “Het is een uitdaging om al jouw berichten en content goed te synchroniseren wanneer de accu van je telefoon leeg is. We hebben dat probleem nu opgelost en kijken er naar uit om het uit te rollen.”

Goed nieuws voor Whatsapp-gebruikers die privacy policy niet accepteren

Het gebruik op meerdere mobiele apparaten betekent nog meer goed nieuws. Zo heeft WhatsApp nu ook een applicatie voor de iPad in ontwikkeling. In totaal kun je een account linken aan vier verschillende devices.

Een speciale view once-feature

Naast het nieuws over het multi-device support, komt WhatsApp met nog meer. De dienst krijgt ook een ‘view once-feature’ wat vergelijkbaar is met SnapChat. Gebruikers kunnen berichten en media versturen die automatisch verdwijnt nadat het is gezien. Nu kunnen berichten alleen nog na een bepaalde tijd automatisch verdwijnen. Het is nog onbekend wanneer we deze update kunnen verwachten.

Als we WABetaInfo moeten geloven zit er nog meer in de pijplijn. Zo werkt WhatsApp ook al een tijdje aan een nieuwe backup-functie waarbij de versleutelde chats beschermd worden door een wachtwoord. Hiermee moet het mogelijk zijn om chats te verplaatsen tussen iOS- en Android-apparaten. Tot nu toe kan dat niet goed.

Whatsapp: 5 dingen om te doen voor extra veiligheid en privacy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Reageer op artikel:
WhatsApp binnenkort écht op meerdere apparaten te gebruiken
Sluiten