Goed nieuws voor Whatsapp-gebruikers die privacy policy niet accepteren

Deze maand was er nogal wat te doen rondom Whatsapp en de nieuwe privacy policy. Met name in de Verenigde Staten zou het niet accepteren daarvan er voor zorgen dat je wat beperkingen opgelegd zou krijgen. Maar ook in Europa zou dat gaan gebeuren.

Maar nu hebben we wat goed nieuws voor de mensen die geen zin hebben om de nieuwe Whatsapp privacy policy te accepteren. Volgens TheNextWeb komt het bedrijf nu terug op de eerdere plannen.

Whatsapp gaat toch niet zo streng zijn

Er zou dus sprake zijn dat het niet accepteren van de privacy policy er voor zou zorgen dat je langzaam minder functies in de app zou gaan krijgen. Maar daar komt het bedrijf nu op terug. Voor een gedeelte zou dat te maken hebben met het feit dat er veel commentaar was op de nieuwe regels. Dit is wat Whatsapp er over had gezegd:

“Given recent discussions with various authorities and privacy experts, we want to make clear that we currently have no plans to limit the functionality of how WhatsApp works for those who have not yet accepted the update. Instead, we will continue to remind users from time to time about the update as well as when people choose to use relevant optional features, like communicating with a business that is receiving support from Facebook.”

Ook op hun FAQ-pagina heeft Whatsapp een update geplaatst. Daar maakt het bedrijf andermaal duidelijk dat er geen plannen zijn om accounts te verwijderen die niet akkoord gaan met de privacy policy. Wat dat betreft kun je de app gewoon blijven gebruiken zoals je gewend bent.

WhatsApp
WhatsApp op je iPhone. (Afbeelding: Unsplash / Adem AY)

Data delen met Facebook

Het probleem van de nieuwe regels rondom Whatsapp is dat het er voor zorgt dat er meer data gedeeld wordt met Facebook en daar is niet iedereen even blij mee. Het bedrijf hoopt nu dat gebruikers op termijn alsnog akkoord gaan met de nieuwe regels.

Telegram: goed alternatief voor WhatsApp of voor het dark web?

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor Whatsapp-gebruikers die privacy policy niet accepteren
Sluiten