Goed nieuws voor Whatsapp-gebruikers die privacy policy niet accepteren

Smartphones Jelle van Es 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze maand was er nogal wat te doen rondom Whatsapp en de nieuwe privacy policy. Met name in de Verenigde Staten zou het niet accepteren daarvan er voor zorgen dat je wat beperkingen opgelegd zou krijgen. Maar ook in Europa zou dat gaan gebeuren.

Maar nu hebben we wat goed nieuws voor de mensen die geen zin hebben om de nieuwe Whatsapp privacy policy te accepteren. Volgens TheNextWeb komt het bedrijf nu terug op de eerdere plannen.

Whatsapp gaat toch niet zo streng zijn

Er zou dus sprake zijn dat het niet accepteren van de privacy policy er voor zou zorgen dat je langzaam minder functies in de app zou gaan krijgen. Maar daar komt het bedrijf nu op terug. Voor een gedeelte zou dat te maken hebben met het feit dat er veel commentaar was op de nieuwe regels. Dit is wat Whatsapp er over had gezegd:

Ook op hun FAQ-pagina heeft Whatsapp een update geplaatst. Daar maakt het bedrijf andermaal duidelijk dat er geen plannen zijn om accounts te verwijderen die niet akkoord gaan met de privacy policy. Wat dat betreft kun je de app gewoon blijven gebruiken zoals je gewend bent.

WhatsApp Android
WhatsApp op je iPhone. (Afbeelding: Unsplash / Adem AY)

Data delen met Facebook

Het probleem van de nieuwe regels rondom Whatsapp is dat het er voor zorgt dat er meer data gedeeld wordt met Facebook en daar is niet iedereen even blij mee. Het bedrijf hoopt nu dat gebruikers op termijn alsnog akkoord gaan met de nieuwe regels.

Telegram: goed alternatief voor WhatsApp of voor het dark web?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen