Jelle van Es
Jelle van Es Tablets, Laptops & Computers 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Nintendo Switch gebruiken op een tablet? Lenovo maakt het mogelijk!

Met de Nintendo Switch heb je al de mogelijkheid om je favoriete games altijd en overal te spelen. Toch heeft de spelcomputer een klein nadeel in de vorm van het scherm, wat niet heel erg groot is. Lenovo komt met een slimme oplossing.

Want Lenovo heeft voor de Chinese markt een nieuwe tablet onthuld. Het gaat om de Yoga Pad Pro, die de mogelijkheid heeft om ook gebruikte te worden als een monitor. En daar kun je dus de Nintendo Switch op aansluiten.

Nintendo Switch spelen op Lenovo tablet

De nieuwe Lenovo Yoga Pad Pro is dus een nieuwe tablet met een 13-inch scherm. Hij wordt vanaf vandaag in China verkocht voor een prijs van 3.299 Yuan, wat neerkomt op zo’n 425 euro. Daarmee is het dus geen goedkoop tablet die op Android draait, maar het heeft dus als een mooie extra dat hij dus als een tweede scherm gebruikt kan worden. Of dus een primair scherm onderweg, waardoor je hem dus goed kan gebruiken met de Nintendo Switch. Het enige wat je dan nodig hebt is een HDMI naar Micro-HDMI-kabel. Heb je dat? Dan sluit je de spelcomputer er makkelijk op aan en is een potje Mario Kart 8 Deluxe met vrienden onderweg net wat beter, omdat je simpelweg een groter scherm hebt.

Lenovo Tablet Nintendo Switch
De kickstand brengt flexibiliteit (Afbeelding: Lenovo)

Naast de mogelijkheid om de Lenovo Yoga Pad Pro te gebruiken met een Nintendo Switch, is het ook een tablet die gewoon van vele markten thuis is. Hij draait op een Snapdragon 870 met 8GB aan RAM. Er zit 256 GB aan opslag, waardoor je er heel wat Netflix-series op zet. Verder heeft hij een 10.200 mAh batterij, waardoor hij waarschijnlijk wel wat uurtjes mee gaat. Het 13-inch scherm maakt gebruik van een 2K 16:10 LCD display en komt met Dolby Atmos speakers. Daarnaast is hij voorzien van een kickstand die 180 graden gedraaid kan worden, waardoor je hem in elke stand kunt zetten.

Laat maar komen

Op dit moment is het nog niet bekend of de Lenovo Yoga Pad Pro naar het Westen komt. Voorlopig moet je dus je Nintendo Switch op de manier spelen zoals je het gewend bent. Totdat er een betere versie uitkomt uiteraard.

Verbeterde Nintendo Switch komt sneller dan verwacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!