Deze bestuurbare auto vliegt over het water (en breekt wereldrecord)

Gadgets Jeroen Kraak 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Een bestuurbare auto is natuurlijk geweldig speelgoed. Toch kun je er nog toffere dingen meedoen, zoals een wereldrecord verbeteren.

Een bestuurbare auto had je vroeger natuurlijk vast wel! Wellicht een snelle sportwagen, of een model die over de kop kon en daarna gewoon weer verder. Toch is het niet alleen speelgoed voor kinderen, want als volwassene kun je er jezelf ook goed mee vermaken. Dat blijkt wel uit beelden van Mike Stallone (voor zover wij weten geen familie van Sylvester).

Rijden over water met een bestuurbare auto

Stallone wilde het record verbreken voor het langst rijden over water met een bestuurbare auto, want ja, ook dat is een titel in het Guinness Book of Records. Dit record viel hij aan op een meer in Richfield Springs, in de Amerikaanse staat New York. In totaal racete hij 1,53 kilometer over het water, wat een enorme verbetering van het oude record is. Dat stond op 0,67 kilometer.

Om een nieuw record neer te zetten heb je niet genoeg aan een gewone bestuurbare auto. Stallone gebruikte hiervoor de Traxxas X-Maxx RC Car met ‘peddelbanden’. Het voertuig kost 930 dollar, meldt Digital Trends.

Een nieuw record

Natuurlijk moet het record wel te bewijzen zijn en dus heeft Stallone een coole video gemaakt van zijn poging. Daarbij zie je meteen hoe het werkt. Het is een bijzonder gezicht en opmerkelijk dat de bestuurbare auto het zolang volhoudt.

In de video gaat het niet allemaal heel simpel. Halverwege lijkt de bestuurbare auto even onder het water te verdwijnen, maar komt daarna gewoon weer boven. Na 1,53 kilometer gaat de auto alsnog kopje onder. Gelukkig is het meer niet al te diep zodat het voertuig gewoon is op te duiken. Het zou anders best zonde zijn van al dat geld.

Stiekem hebben we zelf liever een echte auto. Daarmee over het water rijden gaat natuurlijk niet, maar je kunt er genoeg andere dingen mee. Wil je weten wat? Check dan eens even deze video van onze Mustang-test!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen