Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gadgets 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Sony earbuds gelekt in Nederlandse video

Sony komt volgende maand met nieuwe draadloze earbuds als we de geruchten moeten geloven. Het gaat om de WF-1000XM4.

Sony is natuurlijk een gerenommeerd merk als het gaat om koptelefoons en earbuds. Ook de nieuwe WF-1000XM4 beloven veel als we het laatste nieuws moeten geloven. Er is namelijk een Nederlandse video uitgelekt waarbij we meer zien van het nieuwe premiummodel van de Japanse elektronicafabrikant. Eerder lekten al de foto’s van het ontwerp uit. Wat toen opviel was dat deze earbuds kleiner zijn dan het vorige model.

De nieuwe earbuds van Sony

Het is niet zomaar een gelekte video, want het lijkt erop alsof de officiële video zijn weg heeft weten te vinden naar YouTube. Dat wasniet de bedoeling want een tijdje daarna is het promotiemateriaal offline gehaald. Helaas voor Sony heeft XDA Developers het ook gezien en er meteen wat screenshots van gemaakt. Zo hebben wij nu ook een beeld van de nieuwe earbuds. The Walkman Blog heeft zelfs de gehele video te pakken.

Sony WF-1000XM4
De nieuwe earbuds van Sony. (afbeelding: XDA Developers)

Nog beter geluid

Natuurlijk is de grote vraag wat deze earbuds zo bijzonder maakt. De Sony WF-1000XM4 heeft noise cancelling, wat je van een premiummodel mag verwachten. Deze wordt ondersteund door een paar microfoons aan de zijkanten van beide earbuds. Daarnaast heeft het ook microfoons met beamforming technologie, een bone conduction sensor en een automatische wind noise suppression.

Het betere geluid komt volgens Sony ook door nieuwe driver units, Hi-Res Audio certification, LDAC streaming en ondersteuning voor DSEE Extreme en 360 Reality Audio. Via de Sony Headphones Connect app is het bovendien mogelijk om Alexa of Google Assistant opdrachten te geven.

De batterij voor deze earbuds is een groot pluspunt. Heb je noise cancelling aanstaan, dan gaat het gadget tot 8 uur mee. Zonder die functie te gebruiken is het zelfs 12 uur. Met de draadloze oplaadcase is dit in totaal 24 uur.

Sony-WF-1000XM4
De draadloze oplaadcase. (afbeelding: XDA Developers)

Zoveel kosten ze

De nieuwe earbuds van Sony worden niet goedkoop. Volgens de berichtgeving kosten ze 279 euro. Daarmee zijn ze een van de duurste earbuds van dit moment. Vermoedelijk komen de nieuwe oordopjes van het Japanse merk ergens volgende maand uit.

Heb je liever OnePlus? Die oordopjes hebben we al onder de loop genomen. Het resultaat zie je hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XDA Developers

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!