10 handige gadgets die dure spullen overbodig maken

Gadgets Lisanne Beijen 30 mei 2021
Leestijd: 5 minuten

De badkamer renoveren, een nieuwe keuken met high-tech apparatuur laten installeren, een nieuwe elektrische fiets kopen of iedere dag een kop koffie drinken gezet door je favoriete barista: het is niet aan iedereen besteed. Aan wie het wel is besteed heeft in ieder geval aardig wat geld te besteden. Er zijn echter ontelbaar veel manieren om zonder veel geld uit te geven toch een soortgelijk effect te creëren. De juiste handige gadget maakt het verschil.

Hieronder staan een aantal van deze handige gadgets op een rij. Het zijn zeker niet allemaal baanbrekende innovaties, maar simpelweg gadgets die voorkomen dat jij geld hoeft uit te geven aan een nieuw (en duur) product. Al moet je dan dus wel eerst geld uitgeven aan de gadget.

Tover je huis om in een smarthome

Met je handen klappen om het licht in huis aan te doen is niet alleen iets voor in films en MTV Cribs. Een smart home is anno 2021 beschikbaar voor iedereen. Hiervoor hoef je geen interieurontwerper en elektricien langs te laten komen om de opstelling te laten ontwerpen en installeren. Ga simpelweg langs bij Lidl voor een slimme verlichting starterset.

Oké, deze lampen springen niet aan wanneer je met je handen klapt, maar je kunt ze wel via spraakbesturing inschakelen. Dat is misschien nog wel beter.

slimme lampen smart home Lidl
Slimme lampen starterset (Afbeelding: Lidl)

Kussen dat voorkomt dat er zooi onder de autostoel valt

Een auto schoonmaken is een rotwerk, al helemaal wanneer je een sloddervos bent, niet van auto’s houdt en geen tijd hebt (of tijd wil maken) om met de stofzuiger de auto in te duiken. Het is mogelijk om de binnenkant van je auto te laten schoonmaken; dat kost je al snel een paar tientjes.

In plaats van die paar tientjes uit te geven aan een schoonmaakbeurt kun je ook wat beter je best doen geen troep te maken in je auto en deze kussens van AliExpress tussen de autostoel en het middenconsole te plaatsen. Deze zorgen ervoor dat er geen kruimels (maar bijvoorbeeld ook geen huissleutels en smartphone) onder de stoel vallen.

AliExpress auto kussen gadget
Fillers voor in de auto (Afbeelding: AliExpress)

Bouw je fiets om tot elektrische fiets

Een nieuwe elektrische fiets is een grote uitgave. Al helemaal wanneer je een fiets in de schuur hebt staan waar niets aan mankeert. Bouw je fiets, zelfs die oude omafiets van je, daarom om met een conversion kit. Een toffe en een van de makkelijkste oplossingen is CLIP: een motor die je zo op je voorwiel klikt en er net zo makkelijk weer af haalt.

CLIP is te pre-orderen en kost zo’n 330 euro. Dat met gemak 1500 tot 2000 euro minder dan een low-range elektrische fiets.

CLIP elektrische fiets
CLIP (Afbeelding: CLIP)

Simpele gadget die je geld ‘bespaart’

Hoe je voorkomt dat je een dure boete moet betalen? Wat dacht je van jezelf aan de regels houden. Fietsen zonder licht is in de grote steden in Nederland de orde van de dag, of eigenlijk van de nacht, maar is gevaarlijk en een dure grap als je beboet wordt. Voorkom deze onnodige uitgave met een ‘gadget’ als deze super goedkope LED-fietslampjes.

LED-fietslampjes Kruidvat
LED-fietslampjes (Afbeelding: Kruidvat)

Tover spiegel om in kaptafel

Een nieuwe kaptafel kopen om je slaapkamer of badkamer een Hollywood-tintje te geven? Bespaar geld door simpelweg een set LED-lampen te kopen in die Hollywood-stijl (of Bassie en Adriaan-stijl) die makkelijk langs iedere spiegel te bevestigen zijn.

Spiegellamp gadget
LED-lampen voor langs de spiegel (Afbeelding: Amazon)

Geen nieuwe stopcontacten maar een moderne stekkerdoos

Door de jaren heen hebben we steeds meer apparaten in huis gekregen die een stekker hebben die in een stopcontact moet. Daar zijn niet al onze huizen, die voor het tijdperk van al onze elektronica zijn gebouwd, op voorbereid. Een aantal nieuwe stopcontacten laten aanleggen lijkt daarom soms geen verkeerd idee. Is je portemonnee het daar mee oneens? Kies dan simpelweg voor een uitgebreide stekkerdoos inclusief USB-oplaadpoorten om je simpele stopcontacten maximaal te benutten.

stekkerdoos USB gadget Amazon
Stekkerdoos met USB-poorten (Afbeelding: Amazon)

Koop geen lunch maar een elektrische lunchbox

Tijdens een lunchpauze buiten de deur lunchen omdat het snel, makkelijk of lekker is: we maken ons er allemaal wel eens ‘schuldig’ aan. Wanneer je dit (te) vaak doet lopen de kosten alleen snel op. Wie koste wat het kost een warme lunch wil eten kan ook een elektrische lunchbox aanschaffen. Bereid je eigen eten in de vroege ochtend of een avond van tevoren, stop het in deze lunchbox, en warm het op wanneer je om stipt 12 uur honger krijgt.

elektrische lunchbox Amazon gadget
Elektrische lunchbox (Afbeelding: Lidl)

Voorkomen is beter dan genezen: UV-sterilisator gadget

Voorkom dat je ziek wordt in plaats van het te proberen te genezen. Dit laatste kost namelijk geld (en o ja, ziek zijn is erg vervelend). Met een draadloze UV smartphone sterilizer hou jij je smartphone in ieder geval schoon. Dit apparaat maakt een einde aan de bacteriebom die jij ook wel je smartphone noemt.

Werkt een commerciële UV sanitizer zoals deze om minder kans te lopen besmet te raken met een virus? Dat kun je volgens de wetenschap niet zo direct stellen. Het desinfecteren van je smartphone is natuurlijk een hele kleine maatregel met een klein effect in het grote geheel. Toch kan een beetje extra hygiëne nooit kwaad.

smartphone steriliser group deal
Smartphone UV sterilizer (Afbeelding: Groupdeal)

Licht je (inloop)kast uit

Het is niet moeilijk om een simpele kledingkast, een trap of een paar keukenlades er luxer uit te laten zien. Een LED-strip op de juiste plek doet wonderen. Een LED-strip plak je zelf makkelijk op de juiste plek en kost slechts een paar tientjes. Dit gadget bespaart je de installatie van op maat gemaakte verlichting voor onder de traptreden, in je garderobe of onder de keukenkastjes. Bij Action scoor je bijvoorbeeld een slimme LED-strip voor twintig euro.

slimme LEd-verlichting Action
Slimme LED-strip (Afbeelding: Action)

Gadget voor je gadgets: Voorkom dat je kabels kapot gaan

Oplaad- en datakabels zijn kwetsbare gadgets. Rij er een twee keer per ongeluk met je bureaustoel overheen of vergeet ze net iets te vaak onder in je tas en ze werken niet meer lekker. Nieuwe kabels kopen omdat je onzorgvuldig met je spullen omgaat kost geld maar is daarnaast ook zonde.

Besteed dit geld daarom liever aan een fatsoenlijke kabelbeschermer of kabelbeheerdoos, zoals dit gadget van Amazon. Deze beschermt en organiseert je kabels. Het als deze (on)opvallende kabelbeschermers en -organizers van AliExpress overigens.

kabelbeschermdoos gadget Amazon
Kabelbeschermdoos (Afbeelding: Amazon)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen