Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische fietsen 30 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets voor twee personen: indrukwekkend model steelt de show

De meeste fietsen zijn ontworpen voor één opzittende. Toch is het in Nederland helemaal niet vreemd om iemand achterop de fiets te vervoeren of om zelfs meerdere personen achter- en voorop de fiets een lift te geven. Laten we het zo zeggen: Nederlanders zijn creatief op de fiets. Dit extra gewicht op de fiets vraagt wat van de constructie van een fiets maar ook van de kracht van de fietsers bovenbenen. Iemand een lift achterop de fiets geven is een stuk makkelijker dankzij een simpele innovatie in de wereld van de elektrische fiets.

De elektrische fietsen van Super73 zijn zacht gezegd opvallend; wellicht heb je ze al eens voorbij zien komen op WANT of zelfs op straat. Deze toffe e-bikes hebben qua ontwerp veel weg van oude brommers en snorfietsen dankzij hun stevige frame en lange zadel. De Amerikaanse fabrikant van e-bikes heeft wat aan dit zadel gesleuteld waardoor de e-bikes nu geschikt zijn voor een +1 achterop de fiets.

Super73-S2: elektrische fiets voor twee

Het lange zadel van de elektrische fietsen van Super73 was altijd al opvallend. Hij past perfect in het tikkeltje retro ontwerp en zag er eigenlijk altijd al uit alsof hij ruimte bood aan twee. Daar was hij echter niet voor ontworpen. Daarom verkoopt Super73 zijn elektrische fietsen nu met het nieuwe zogenaamde ‘2-up‘ zadel. Dit is een verlengd zadel dat wel speciaal ontworpen is voor twee personen.

De nieuwe elektrische fiets van Super73, genaamd de Super73-S2, wordt standaard geleverd met het nieuwe up-2 zadel. Het zadel is ook toegevoegd aan de S1- en R-Series. Zo neem je dus iemand achterop de e-bike mee zonder dat die persoon op een oncomfortabel rekje hoeft te zitten dat niet is ontworpen het gewicht van een persoon te dragen.

Super73-S2 elektrische fiets
Super73-S2 (Afbeelding: Super73)

Volgen er meer tweepersoons e-bikes?

Een zadel voor twee personen maakt het nog makkelijker, comfortabeler en moeitelozer om iemand achterop de fiets mee te nemen. Een dergelijk zadel is echter geen optie voor de gemiddelde elektrische fiets. Zo heeft een e-bike voor twee personen bijvoorbeeld ook een extra krachtige motor en accu met grote capaciteit nodig.

De e-bikes van Super73 zijn echter speciaal ontworpen om het extra gewicht te kunnen dragen en verplaatsen. Dit zie je terug in het frame dat altijd vering heeft die handmatig aangepast kan worden, een sterk ‘aircraft Grade‘ aluminium frame dat sterker en lichter is dan staal, en super dikke (en toffe) 5” all-terrain BDGR banden.

Er zijn niet veel elektrische fietsen op de markt die krachtig genoeg zijn, zowel wat betreft hun elektrische kracht als de bouw van het frame, om twee volwassenen moeiteloos te vervoeren (we laten elektrische tandems even buiten beschouwing). Een innovatie als deze van Super73 biedt wel inzicht in de richting waarin e-bikes zoals deze modellen zich kunnen ontwikkelen. Al helemaal voor e-bikes die als vervanging dienen van auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!