Tekort slaat toe: nieuwe variant Samsung Galaxy S21 in gevaar

Smartphones Jeroen Kraak 14 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S21 FE komt mogelijk later of zelfs helemaal niet naar de winkels. De fabrikant heeft te maken met een probleem wat veel andere makers maar al te goed kennen.

De Samsung Galaxy S21 FE is een van de telefoons waarnaar het meest wordt uitgekeken. De telefoon is een goedkopere versie van de S21, maar behoudt wel de belangrijkste functies.

De Samsung Galaxy Fan Edition is een succes

Vorig jaar kwam Samsung voor het eerst met een Fan Edition (FE). De Galaxy S20 Fan Edition werd een enorme seller voor de Koreaanse fabrikant. Het is dan ook niet gek dat Samsung hetzelfde trucje bij de S21 wil uithalen. De telefoon moet ergens deze zomer uitkomen, althans dat is de planning.

De realiteit lijkt echter anders te zijn. Veel elektronicafabrikanten hebben grote moeite om aan de vraag te voldoen. Zo is het nog steeds haast onmogelijk om een PlayStation 5 of Xbox Series X te bemachtigen en staat de productie van sommige elektrische auto’s zelfs stil. Dat komt allemaal door een tekort aan onderdelen. Sinds de coronacrisis is de vraag naar elektrische apparaten toegenomen waardoor er vooral te weinig chips zijn om het ook allemaal te kunnen maken.

Samsung Galaxy S21 FE: 5 dingen die we kunnen gaan verwachten

Van uitstel komt afstel?

Volgens lekker Chun op Twitter is de Samsung Galaxy S21 FE minstens voor een maand uitgesteld. Hij verwacht dan ook dat de smartphone niet voor september in de winter ligt. Maar bij dit nieuwtje blijft het niet. Hij schetst dat als de situatie erger wordt, de telefoon zelfs gecanceld kan worden. De reden voor de vertraging is volgens hem de batterij, halfgeleiders en hogere prijzen.

De prijs van de Samsung Galaxy S21 FE is nog onbekend maar volgens de geruchten ligt deze tussen de 700.000 en 800.000 won, wat omgerekend tussen de 516 en 590 euro ligt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen