Samsung Galaxy S21 FE: 5 dingen die we kunnen gaan verwachten

Smartphones Mark Hofman 10 jun 2021
Leestijd: 5 minuten

De Samsung Galaxy S21 FE, de goedkopere smartphone van de huidige-vlaggenschipserie, wordt later dit jaar verwacht. Wanneer we de opvolger van de S20 FE precies te zien krijgen is niet bekend, maar we hebben al wel een aardig idee van wat het toestel te bieden heeft. Althans, als alle geruchten van de afgelopen weken het een beetje bij het juiste eind hebben.

We hebben de berichtgevingen goed geanalyseerd en zetten in dit artikel 5 dingen op een rij die we op dit moment verwachten van de Galaxy S21 FE.

Samsung Galaxy S21 FE: 5 dingen die we verwachten

Het is geen onderdeel van de onderstaande lijst, maar we verwachten voornamelijk goede reacties op het toestel. De Samsung Galaxy S21 FE volgt de S20 FE op dat met al het gemak van de wereld een succes was te noemen. Samsung liet bij het toestel de juiste zaken weg om hem betaalbaar te houden, waardoor we echt met een goede deal te maken hadden. Nu de Galaxy S21-serie zelf al een stuk goedkoper geworden is, zijn we dus heel benieuwd wat Samsung dit jaar gaat doen.

Zoals gezegd zijn er de laatste weken veel geruchten voorbijgekomen, dus hebben we al wel een aardig idee. Deze vijf dingen verwachten we voor de Samsung Galaxy S21 FE:

#1 Goedkoper dan zijn voorganger

De Samsung Galaxy S21 FE krijgt waarschijnlijk een prijs die flink lager ligt dan dat van zijn voorganger. Tijdens de lancering werd de Galaxy S20 FE aangekondigd voor de prijs van 899.900 Zuid-Koreaanse won. Omgerekend is dat een bedrag van rond de €665. Natuurlijk werd er ook een Europese prijs gehanteerd, maar we halen het bedrag uit Zuid-Korea niet voor niets aan. The Korea Herald heeft namelijk de prijs van de Samsung Galaxy S21 FE gelekt en het is natuurlijk nog wel de vraag of deze prijs ook voor Europa geldt.

Samsung Galaxy S21 FE mogelijk veel goedkoper dan zijn voorganger

De mensen van The Korea Herald spreken in ieder geval van een aanzienlijk lager bedrag. Het nieuwe toestel zal naar verluidt namelijk tussen de 700.000 en 800.000 Zuid-Koreaanse won kosten. Omgerekend is dat een bedrag tussen de €517 en €592. Aanzienlijk goedkoper dan zijn voorganger dus. Benieuwd naar het hele verhaal, check dan de bovenstaande link!

#2 Krachtig onder de motorkap

Het volgende gerucht is er eentje die heel recent is. Op moment van schrijven heeft SamMobile een nieuw bericht naar buiten gebracht over de interne kracht van de Samsung Galaxy S21 FE. Het toestel is namelijk opgedoken in GeekBench en dat resultaat geeft al veel prijs. Zo zien we bijvoorbeeld dat het toestel voorzien is van een Snapdragon 888-processor en draait op Android 11. Maar het is vooral de RAM die de show weet te stelen.

Tot op heden was de Samsung Galaxy S21 FE alleen nog maar gespot met 6GB aan werkgeheugen. Een logische keuze voor een goedkopere Samsung-smartphone. Alleen laat de nieuwe Geekbench-score zien dat er ook een 8GB model beschikbaar zal zijn. Genoeg kracht onder de motorkap om je favoriete games te spelen, dus!

#3 Herkenbaar ontwerp

De Samsung Galaxy S21 krijgt een herkenbaar ontwerp en dat is goed nieuws. Althans, als je de nieuwe Samsung Galaxy A52 en Galaxy S21 mooi vindt. De aankomende smartphone combineert namelijk het beste van beide werelden. Het ontwerp van het huidige vlaggenschip wordt aangehouden, maar het camerasysteem wordt wel onder de plastic behuizing verstopt. In combinatie met de vijf verschillende kleurenopties zorgt dit, naar ons idee, voor een hele fijne uitstraling. Zoals je in de tweet hieronder kunt zien oogt het op papier in elk geval heel fraai.

Ben je benieuwd hoe de Samsung Galaxy A52 in de praktijk is? Check hieronder dan zeker even de video die we erover maakten!

#4 Fixt Galaxy S21-probleem

Het is misschien iets dat je niet verwacht, maar we zijn er wel erg blij mee. Althans, als de geruchten waar zijn natuurlijk. Er gaan op dit moment namelijk berichten rond dat de Samsung Galaxy S21 FE zijn duurdere broertje, de Galaxy S21, verslaat op gebied van de batterij. Iets dat op dit moment toch wel als het grootste minpunt van het huidige vlaggenschip gezien wordt.

Waar de reguliere Galaxy S21 voorzien is van een 4000mAh batterij, doet de Samsung Galaxy S21 FE het met een 4500mAh batterij. Daarmee is het toestel overigens wel voorzien van een kleinere batterij dan de S21 Plus (4800mAh).

#5 Heel veel aandacht van Samsung

Er is geen twijfel over mogelijk dat iedere smartphone binnen Samsung genoeg aandacht krijgt. Toch lijkt de focus meer op de Samsung Galaxy S21 FE dan op zijn voorganger. Iets dat vooral te maken heeft met het feit dat Samsung dit jaar geen Galaxy Note op de markt brengt. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat de FE dit jaar het plekje van die Note overneemt. Niet alleen qua releasedatum, maar ook qua focus binnen het bedrijf zelf.

Samsung Galaxy Note: slecht nieuws voor 2021 (maar…)

Samsung Galaxy S21 FE: beschikbaarheid

Wanneer de Samsung Galaxy S21 FE precies het daglicht ziet is niet bekend. Wel weten we inmiddels dat er verwachtingen zijn dat het toestel in plaats van de Note verschijnt. De smartphone zal dus in augustus, tijdens een nieuwe Unpacked evenement, het daglicht kunnen zien. Op dat moment worden ook twee nieuwe opvouwbare toestellen verwacht.

Mocht Samsung ervoor kiezen om de Galaxy S21 FE niet in de zomer te lanceren, dan is de kans groot dat we hem in het najaar zien. Zo werd vorig jaar bekend dat het Zuid-Koreaanse bedrijf ieder jaar een nieuwe Fan Edition-smartphone op de markt zou willen brengen.

In 2020 verscheen de Galaxy S20FE in het Unpacked-evenement van 23 september en was hij uiteindelijk vanaf 2 oktober te koop. Het is dus best realistisch om dit nieuwe toestel ook rond die tijd te verwachten.

Samsung Galaxy S21 FE en meer

Als je op de hoogte wilt blijven van de Samsung Galaxy S21 FE, of andere smartphones van het bedrijf, dan zit je bij WANT helemaal goed.

Google opent met opvouwbare Pixel aanval op de Samsung Galaxy Fold

Alles weten over dit toestel en alle andere Samsung-producten? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen