Samsung Galaxy S21 FE mogelijk veel goedkoper dan zijn voorganger

Smartphones Mark Hofman 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S20-serie was vorig jaar een groot succes, wat mede te danken was aan de Fan Edition die later in het jaar verscheen. Dat de verwachtingen voor zijn opvolger, de Samsung Galaxy S21 FE, hoog liggen mag duidelijk zijn.

Wat het toestel zelf te bieden heeft blijft nog een beetje giswerk, maar volgens The Korea Herald weet Samsung met de prijs aan die verwachtingen te voldoen. Het toestel wordt naar verluidt goedkoper dan zijn voorganger.

Samsung Galaxy S21 FE goedkoper dan voorganger

Het is inmiddels zo goed als zeker: de Samsung Galaxy S21 FE komt eraan. De smartphone zal, net als zijn voorganger, voorzien worden van essentiële specificaties en laat de grote premium-features liggen. Dat moet ervoor zorgen dat het prijskaartje van de smartphone, en tegenstelling tot de reguliere S21, een stuk lager ligt. Maar volgens The Korea Herald gaat het verder dan dat.

De Samsung Galaxy S21 FE krijgt volgens de nieuwsoutlet een prijskaartje tussen de 700.000 en 800.000 Zuid-Koreaanse Won. Omgerekend is dat een prijs tussen de €517 en 592. Samsung zal de prijs in Europa misschien wel wat omhoog gooien, dus verwacht dat het toestel je maximaal €600 gaat kosten. Een goede deal, gezien het vorige model 899.800 Zuid-Koreaanse won (€665,68) kostte.

Het is overigens wel goed om te weten dat Samsung deze prijzen in Zuid-Korea gaat hanteren. Het is nog maar de vraag of de prijsverlaging ook voor andere markten, zoals Europa, gaat gelden. Het laat in ieder geval wel zien dat de Samsung Galaxy S21 FE nog meer in zal spelen op de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Iets waardoor de smartphone de concurrentie aangaat met de goedkope vlaggenschepen van Realme en Xiaomi.

Groot minpunt aangepakt

Zoals gezegd weten we nog niet precies wat de Samsung Galaxy S21 FE precies te bieden heeft. De afgelopen weken zijn er overigens wel veel geruchten voorbijgekomen, waardoor we niet volledig in het duister tasten. Zo weten we bijvoorbeeld dat de accu van de Samsung Galaxy S21 FE kleiner is dan dat van zijn voorganger, maar groter is dan zijn duurdere broer.

Samsung Galaxy S21 FE pakt groot minpunt Galaxy S21 aan

Benieuwd hoe groot de accu precies is? Lees dan zeker even het artikel dat we erover schreven via de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen