WhatsApp maakt het leven voor Android-gebruikers een stukje makkelijker

Apps Jeroen Kraak 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp heeft goed nieuws voor bezitters van een Android-telefoon. Het bedrijf maakt de app weer net wat gemakkelijker.

WhatsApp is continu aan het vernieuwen. De berichtendienst brengt aan de lopende band updates en verbeteringen uit. Vaak worden deze eerst getest in een beta-versie, waardoor de ontwikkelaars kunnen kijken of een functie werkt en echt een toegevoegde waarde is.

Flash Calls in WhatsApp

De website WABetaInfo duikt maar al te graag in de beta-versies van WhatsApp en duikt daarmee regelmatig nieuwigheden op. Ook dit keer hebben ze weer een bijzondere functie te pakken. Het gaat om zogenaamde Flash Calls in WhatsApp versie 2.21.11.7 voor Android.

Flash Calls is niet zo’n sexy functie, maar wel heel handig. Het is een nieuwe feature die ervoor moet zorgen dat je jouw account makkelijk en snel kunt verifiëren.

Zo werkt het

Als je deze functie gaat gebruiken dan belt WhatsApp naar jouw telefoonnummer en beëindigt dan onmiddellijk weer het gesprek. Daarmee kan de dienst checken of jouw nummer hetzelfde is als jouw account. Iets wat nu nog gebeurt via een zescijferige code die je via sms krijgt. Het nummer dat je belt is overigens elke keer verschillend, zodat oplichters er geen gebruik van kunnen maken.

Om de nieuwe functie te laten werken, moet je jouw telefoon wel toestemming geven zodat WhatsApp de Flash Call kan uitvoeren. Ook heeft het een akkoord nodig om je belgeschiedenis te zien om te bevestigen dat het telefoontje door jouw toestel wordt gedaan.

WhatsApp: 5 redenen om de app NIET te gebruiken

Niet op iOS

Deze functie gaat er sowieso niet komen op WhatsApp voor iOS. Apple staat niet toe dat een publieke API toegang krijgt tot de belgeschiedenis.

Het is natuurlijk ook de vraag of je wil dat een app dit allemaal kan inzien, ondanks dat WhatsApp zegt er verder niets mee te doen. Overigens blijft het ook nog steeds mogelijk om je account te verifiëren door de cijfercode. Deze nieuwe manier maakt het alleen net wat makkelijker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen