Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Wetenschap 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Geheim Amerikaans onderzoek naar UFO’s openbaar gemaakt

Het Amerikaanse onderzoek naar onbekende vliegende objecten (UFO’s) is klaar. Hebben aliens de aarde bezocht?

Om die laatste vraag meteen te beantwoorden: nee, die zijn er volgens de Amerikaanse militaire inlichtingendienst niet. Dat blijkt uit informatie van The New York Times die het rapport mocht inzien. De grote vraag is echter wat de UFO’s dan wel zijn.

UFO’s boven de Verenigde Staten

De Amerikanen deden onderzoek naar de onbekende vliegende objecten die de afgelopen jaren boven de Verenigde Staten waren te zien. Uit het rapport blijkt dat het land nog steeds niet weet wat de UFO’s nou precies kan zijn. Dus echt buitenaards leven is niet uit te sluiten.

Volgens The New York Times staat in het nieuwe rapport informatie over meer dan 120 incidenten die de laatste 20 jaar hebben plaatsgevonden en niets te maken hebben geheime Amerikaanse technieken. Ook zijn objecten zoals onderzoeksballonnen niet meegenomen die door mensen ook als UFO’s waren gemeld.

Geen UFO maar UAP

Hoewel sommige mensen er vanuit gaan dat de vliegende objecten tekens zijn van buitenaards leven, gaat de Amerikaanse regering er niet vanuit. Zij noemen het overigens liever UAP (unidentified aerial phenomena). Het Pentagon is bang dat landen als China en Rusland gebruikmaken van onbekende geavanceerde technieken.

Wie echt wil weten wat de UFO’s zijn heeft niet zoveel aan het rapport. Volgens The Washington Post staan er geen conclusies in over wat de objecten nu precies zijn.

Zijn het aliens?

Eerder zorgden beelden die het Pentagon naar buiten bracht voor ophef. Daarin zagen we hoe piloten van de Amerikaanse luchtmacht een bijzonder vliegend object zagen. Wat die UFO betekent nu precies was, is nog steeds een groot raadsel.

Als we Harvard-hoogleraar Avi Loeb moeten geloven, is de kans sowieso klein dat aliens in hun UFO’s naar aarde komen. Dat heeft te maken met dat ons gras groen is en niet rood. Wil je precies weten waarom? Lees dan dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Geheim Amerikaans onderzoek naar UFO’s openbaar gemaakt
Sluiten