Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Space 9 feb 2021

Hoogleraar onthult waarom aliens onze planeet bewust voorbij vliegen

De kans dat we helemaal alleen zijn in dit oneindige universum is ongekend klein. Er moet haast wel buitenaards leven bestaan. Een hoogleraar aan de universiteit van Harvard bevestigt dit. Sterker nog: hij beweert zelfs dat aliens onze aarde al gevonden hebben, maar ons bewust voorbij vliegen. Dit is waarom.

Avi Loeb is hoogleraar astronomie aan de universiteit van Harvard. Zijn blik is altijd gericht op het heelal en soms ziet hij interessante dingen. Zo beweert Loeb dat er in 2017 een buitenaards object langs onze aarde is gevlogen. Deze is volgens de hoogleraar afkomstig van hyperintelligente aliens. Het object verdween vervolgens achter onze zon.

Het gras bij de buren is altijd groener roder

Volgens Loeb was het geen ruimteschip of een soort satelliet, maar waarschijnlijk iets van afval of een onderdeel van een ruimteschip. Hij weet namelijk zeker dat de buitenaardse wezens niet bewust iets naar ons planeet gestuurd hebben. Loeb beweert namelijk dat ze totaal geen interesse hebben om onze planeet te bezoeken.

Waarom niet? Omdat ons gras groen is. Dat klinkt te bizar voor woorden, maar Loeb legt het graag uit: “de meeste sterren in ons heelal zijn dwergsterren. Deze zijn qua massa ongeveer een tiende van onze zon, half zo koud en hebben een rode kleur. Ze stralen dan ook vooral infraroodstraling uit. Als er leven is op een planeet rondom zo’n ster, dan hebben de bewoners infrarood-gevoelige ogen en is gras niet groen, maar donker rood.”

Aliens buitenaardse wezens groen gras
Hier houden aliens dus niet van. (Afbeelding: Unsplash / Dimitri Houtteman)

Volgens Loeb is de kans groot dat aliens op dezelfde manier zoeken naar buitenaards leven als wij dat doen. Namelijk door op zoek te gaan naar planeten die lijken op hun eigen planeet. Ze zullen dus vooral op zoek gaan naar planeten rond rode dwergsterren die rood gras hebben. Ons groene gras is voor hen waarschijnlijk een goede reden om door te vliegen.

Egypte reageert op Elon Musk: “Piramides niet gemaakt door aliens”

Of aliens vinden ons gewoon dom

Daarnaast wil Loeb nog even kwijt dat het ook met onze intelligentie te maken kan hebben. Hij sluit niet uit dat buitenaardse wezens ons bewust links laten liggen omdat we niet slim genoeg zijn. Er valt hier voor hen simpelweg niks te halen.

Reageer op artikel:
Hoogleraar onthult waarom aliens onze planeet bewust voorbij vliegen
Sluiten