Drie Facebook Messenger features die je waarschijnlijk nog niet kent

Apps Sam Dille 7 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu smartphones zo ongeveer zijn uitgegroeid tot een verlengstuk van ons lichaam, zijn we de hele dag bezig met berichtjes sturen. Hoewel WhatsApp hier veruit het meest gebruikte platform voor is, moet je zeker Facebook Messenger niet onderschatten. De chatfunctie van Facebook heeft namelijk een aantal interessante features die je waarschijnlijk nog niet kent.

Iedereen die een Facebook-account heeft, heeft ook toegang tot Messenger. Met deze applicatie kun je net als op WhatsApp met verschillende contacten chatten. Met een aantal kleine aanpassingen op gebied van privacy en gebruiksgemak is Facebook Messenger een prima alternatief voor WhatsApp. Natuurlijk hebben we alles wat je moet weten overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Deze verborgen features maken Facebook Messenger een stuk gebruiksvriendelijker

Dark Mode en Actieve status

Wanneer je op je profielfoto linksboven tikt, verschijnt het instellingenmenu. Je kunt dit gebruiken om de ‘Dark mode’ in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat Messenger in donkere tinten wordt weergegeven. De kleuren zien er niet alleen interessant uit, maar Dark Mode zorgt ook voor een beter nachtrust. In dit menu kun je ook ‘Actieve status’ uitschakelen zodat andere mensen niet kunnen zien of je online bent, of wanneer je voor het laatst bent ingelogd.

Dark Mode Facebook Messenger
Dark Mode op Facebook Messenger (Afbeelding: WANT)

Berichtbezorging

Scrol in het instellingenmenu omlaag naar ‘Privacy’ en selecteer ‘Berichtbezorging’. Op deze plek kun je aanpassen wie jou berichten kan sturen in de app. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor alleen je Facebook-vrienden of iedereen met je telefoonnummer. Vervolgens kun je beslissen of berichten rechtstreeks in je inbox komen als chats of als berichtverzoeken.

Geheim gesprek voer op Facebook Messenger

Als je eenmaal in een chat bent, klik je op de foto van je contact en scrol je omlaag naar ‘geheim gesprek’. Vervolgens kun je een nieuwe chat beginnen met end-to-end-codering. Berichten die je in deze chat verstuurd worden na een bepaalde tijd automatisch verwijderd. De naam zegt het al, het is heel eenvoudig om op deze manier een ‘geheim gesprek’ te voeren.

 

 

Geheim gesprek Facebook Messenger
Een geheim gesprek op Facebook Messenger (Afbeelding: WANT)

Heb je toch een voorkeur voor WhatsApp? Dan hebben we hier nog wat verborgen WhatsApp features die je vast nog niet kent. Doe er je voordeel mee!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen