Elektrische fiets op steroïden: dit Nederlandse model is ideaal voor de stad

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 6 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

2021 is pas net afgetrapt maar we hebben dit jaar al een aantal opvallende elektrische voertuigen met trappers voorbij zien komen. De elektrische fiets bestaat in allerlei soorten en maten, zo bewijst ook het Nederlandse EV Mobility met hun nieuwste voertuig.

EV Mobility’s ‘LEF’, zoals het voertuig heet, heeft niet twee maar drie wielen. Dat is zeker lef. Het kleine elektrische voertuig blijft zeker niet onopgemerkt wanneer hij over het fietspad racet. Of moet hij de weg op?

Is dit wel een elektrische fiets?

Het lijkt er op dat LEF gewoon op het fietspad mag rijden. De elektrische fiets behaalt namelijk een maximale snelheid van 25 kilometer per uur; dat is hetzelfde als de meeste e-bikes. Maar kunnen we LEF wel een elektrische fiets noemen? Eigenlijk niet. Hij heeft namelijk geen trappers. De benen van de bestuurder worden dus niet aan het werk gezet tijdens een ritje door de stad. Noem het daarom liever een elektrisch voertuig.

LEF EV Mobility elektrische fiets
LEF (Afbeelding: EV Mobility)

Milieuvriendelijk elektrisch voertuig voor één

Deze elektrische driewieler is ontworpen als een eenpersoons functioneel voertuig dat het milieu zo min mogelijk belast. LEF rijdt natuurlijk elektrisch, maar daarnaast is deze visie is ook doorgevoerd in het materiaalgebruik van het voertuig. De kuip waarin de bestuurder zit is gemaakt van recyclebaar polyethyleen (plastic) en wordt niet gelakt. Voor dit laatste is gekozen omdat lak onnodig belastend is voor het milieu. Zonder lak ziet LEF er ook strak uit, toch? Daarnaast heeft het elektrische voertuig geen stalen frame zodat hij lichter is en daardoor minder energie verbruikt.

LEF EV Mobility elektrische fiets
LEF (Afbeelding: EV Mobility)

LEF is opvallend (handig)

Het lijkt er op dat EV Mobility aan alles heeft gedacht. Zo heeft dit elektrische voertuig ook een paar handige functies die de gemiddelde elektrische fiets niet heeft (en ook niet kan hebben). Denk bijvoorbeeld aan cruisecontrol, een USB-lader en een soort racestuur. Daarnaast heeft dit voertuig natuurlijk een dak wat handig is wanneer het weer eens oer-Hollands giet buiten. Al wordt het misschien iets te heet in deze mini-broeikas wanneer de zonnige zomerzon op het raam en dak schijnt.

Een elektrisch voertuig als LEF is niet veel groter dan de gemiddelde elektrische fiets. Daardoor is het een prima optie voor in de stad. Dankzij zijn gestroomlijnde vorm zoef je zo tussen het verkeer door. Kies je voor een elektrische fiets of voor dit futuristische voertuig? Kom meer te weten over de prijs en voorwaarden voor het besturen van deze elektrische driewieler op de website van EV mobility.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen