Gecancelde remaster GoldenEye 007 nu te spelen op PC

GoldenEye 007 was een van de meest populairste games op de Nintendo 64. De remaster die nooit kwam is nu speelbaar op de PC.

Vroeger, toen we nog consoles op een beeldbuis aansloten was de Nintendo 64 een van de meest populaire spelcomputers die er was. Natuurlijk waren er topgames als Mario 64 en Zelda: Ocarina of Time, maar er was nog een populaire titel: GoldenEye 007. De game werd gemaakt maar er kwam nooit een remake of remaster.

Een remaster van GoldenEye 007

Zoals zo vaak bij populaire games gebeurt, maken fabrikanten maar al te graag een remaster om de game te verkopen. Zo is bijvoorbeeld GTA 5, nu bezig aan zijn tweede remaster voor de next-gen consoles, terwijl die al eerder eens werd geüpdatet voor de PS4 en Xbox One. Of wat te denken van Demon’s Souls. Die game kreeg zelfs een remake voor de PS5. Een titel waar veel mensen op zitten te wachten is Golden Eye 007.

Er blijkt nu wel degelijk te zijn gewerkt aan een GoldenEye 007 remaster voor de Xbox 360 meldt VGC. Er gingen al geruchten, maar er waren nooit beelden van. Tot nu. Eerder lekte er een twee uur durende video uit van de remaster.

Ook speelbaar

Daar blijft het niet bij, want je kunt volgens VGC de gecancelde remaster van GoldenEye 007 nu ook spelen. Op verschillende sites circuleert nu een ROM van de versie. Met een ROM kun je de game spelen op een emulator die je op je pc installeert. Op de ROM staat de volledig remaster-versie van de single-player campagne en de multiplayer. Bij de remaster heb je de optie om te switchen tussen HD en de originele graphics.

Het oorspronkelijke idee was dat GoldenEye 007 beschikbaar zou worden via Xbox Live Arcade. Uiteindelijk ging het feest niet door vanwege een rechtenkwestie. Hoewel Microsoft, Activision en Nintendo het eens waren over een deal, waren er nog andere belanghebbenden die daarvoor een stokje staken. Uiteindelijk kwam de game dus nooit uit.

Een nieuwe James Bond-game is in ontwikkeling

Heb je liever zin in een recente James Bond-game? Dan hebben we goed nieuws. IO Interactive werkt namelijk aan een nieuw 007-spel. De ontwikkelaar ken je misschien wel, aangezien deze ook verantwoordelijk is voor de Hitman-games. Kwaliteit lijkt dus verzekerd. In tegenstelling tot GoldenEye 007, staat het verhaal van de game op zich en dus niet gebaseerd op een film. Het nadeel is wel dat het nog wel een paar jaar gaat duren voordat die uitkomt.

Reageer op artikel:
Gecancelde remaster GoldenEye 007 nu te spelen op PC
Sluiten