Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 jun 2021

Microsoft pareert kritiek Xbox Series X op briljante manier

Tijdens de E3-persconfentie van Microsoft heeft het bedrijf heel wat toffe games laten zien, waardoor je als Xbox Series X-bezitter voorlopig goed zit. Zeker als je een Xbox Game Pass hebt, want daar komen de games namelijk gratis op uit.

Toch was het een ander element dat de show stal. Sinds de aankondiging van de Xbox Series X heeft Microsoft het commentaar gekregen dat de spelcomputer wel erg op een koelkast lijkt. En daar is nu op passende manier antwoord op gegeven.

De Xbox Series X-koelkast

Een paar maanden geleden kwam Microsoft al met de ludieke actie van een grote koelkast. Deze werd uitgereikt aan een Amerikaanse Youtubester, die vervolgens op schreeuwerige wijze hem in ontvangst nam. Die video kun je hier bekijken. Met zo’n vier miljoen views is het niet gek dat Microsoft dit grapje verder uitmelkt. En daarom liet het bedrijf weten dat het dit najaar met een koelkast komt. De onderstaande trailer laat dat zien.

Wanneer deze mini-koelkast op basis van de Xbox Series X uitkomt, dat is nog niet bekend. Ook weten we nog niet hoeveel hij gaat kosten en of hij net zo schaars gaat zijn als de spelcomputer zelf. Je moet het echter wel als een leuke gadget zien. Een ding dat je op je gamekamer kan plaatsen en goed is om een paar blikjes te koelen. De inhoud lijkt namelijk niet enorm te zijn. Het is zodoende echt gewoon een grappig ding en wat mij betreft is het een geslaagde actie van Microsoft.

Veel games

De onthulling van deze Xbox Series X-koelkast is één van de succesvolste videos uit de persconferentie met 1,2 views op het moment van schrijven. Ter vergelijking: de multiplayervideo van Halo Infinite is nog geen 300.000 keer bekeken. En dat terwijl dat toch de game wordt waarvoor je zo’n spelcomputer in huis wil halen.

Reageer op artikel:
Microsoft pareert kritiek Xbox Series X op briljante manier
Sluiten