Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Pro Cycling Manager 2021: aanrader voor Tom Dumoulin

Ik denk dat ik de Pro Cycling Manager-reeks inmiddels al meer dan tien jaar speel. Het is een reeks die eigenlijk heel erg matig is, maar toch genoeg te bieden heeft om me elk jaar weer te vermaken. Wat dat betreft is Pro Cycling Manager 2021 precies hetgeen wat ik ervan verwacht hebt.

Verandering en innovatie is iets dat eigenlijk vaak ontbreekt bij de reeks en dat is bij Pro Cycling Manager 2021 eigenlijk niet anders. De laatste grote verandering in de reeks is alweer een paar jaar geleden, toen je de mogelijkheid kreeg om je eigen renner te maken en daarmee een carrière te beginnen. En toch, toch heb ik me er weer mee vermaakt. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Pro Cycling Manager 2021 Review

1. Genoeg te doen

Een goed punt van Pro Cycling Manager 2021 zit hem in de content. Er zijn meer dan 600 verschillende koersen en etappes om mee aan de slag te gaan. Daarnaast heb je verschillende modi. Het managen van een bekend team of je eigen fanatasieteam levert weer een andere dynamiek op dan wanneer je je eigen rijder aanmaakt en daarmee aan de slag gaat. Op die manier is het dus wel een game die goed is om veel tijd in te steken. En jij kunt er voor zorgen dat Tom Dumoulin in de game wel de Tour de France wint.

Van der Poel mag de Tour ook winnen (Afbeelding: Cyanide)

2. Moraal speelt een rol

Zoals gezegd brengt Pro Cycling Manager 2021 niet veel veranderingen met zich mee. Maar als je iets verder kijkt dan dat je neus lang is, dan is er één nieuw element in de vorm van moraal. Renners zullen je vragen om deel te nemen aan bepaalde koersen. Past dat niet in jouw planning en verkoop je nee? Dan zullen ze minder gemotiveerd zijn om te presteren in de koersen die jij voor ogen had. Maar moraal is er ook wanneer je in de etappe daarvoor goed gepresteerd hebt. Of wanneer je een bepaalde trui draagt. Op die manier kan het soms verstandig zijn om in een bergetappe jezelf helemaal leeg tijden om de bergtrui te pakken. Het extra moraal kan er voor zorgen dat je de etappe daarna niet helemaal er door heen zit.

Het seizoen van Van Aert (Afbeelding: Cyanide)

3. Tegenstanders weer tikkie slimmer in Pro Cycling Manager 2021

Moraal brengt dus wat verandering. Daarnaast is het zo dat de tegenstanders weer een tikkie slimmer zijn. In het verleden lukte het me soms om via een lange vlucht een grote voorsprong in het klassement op te bouwen. Dat is in Pro Cycling Manager 2021 niet het geval. Wegkomen is sowieso een stuk lastiger en de aanvallen worden veel beter gecontroleerd. Het pakken van een overwinning is daardoor wel een stuk zoeter.

Pro Cycling Manager 2021
Probeer hier maar weg te rijden (Afbeelding: Cyanide)

4. Hallo vernieuwing?

Toch is het déjà vu-gevoel in de game enorm hoog. Wanneer je niet beter zou weten, dan is Pro Cycling Manager 2021 hetzelfde als de 2020-versie. Het grote verschil is dat nu een grote Nederlandse webshop als sponsor in de game zit. Maar buiten dat zijn de races, de interface en de graphics min of meer hetzelfde. En dat is toch wel behoorlijk kwalijk.

De menu’s zijn hetzelfde (Afbeelding: Cyanide)

5. Heb je het al door?

Mocht je het nog niet door hebben: dit is eigenlijk de review van vorig jaar. Ik heb alleen de eerste alinea verwijderd, omdat daar iets in stond van een pandemie en dat daardoor de competitie niet doorging. Maar buiten dat kon ik de review dus gewoon redelijk meenemen. Het enige wat echt nieuw is, is dat het Europees kampioenschap er nu in zit. Maar buiten dat is het echt zwaar copy-paste. En daar ga ik dan niet een compleet nieuwe review voor schrijven.

Kies je team (Afbeelding: Cyanide)

Pro Cycling Manager 2021 is nu beschikbaar op de pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!