Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Popsci 14 jun 2021

Bieder legt bizar bedrag neer om met Jeff Bezos de ruimte in te gaan

Mocht je met Jeff Bezos de ruimte in willen gaan, weet dan dat je daarvoor diep in de buidel moet tasten. Een kaartje is niet goedkoop. Vorige maand werd een ticket te koop aangeboden via een veiling. Met dat kaartje kun je de dus de ruimte in, maar daar betaal je dan wel een slordige 28 miljoen dollar voor. Dat is omgerekend iets meer dan 23 miljoen euro.

De sales director van Blue Origin, het ruimtebedrijf van Jeff Bezos, laat weten dat zevenduizend mensen uit 159 landen zich geregistreerd hadden voor de veiling. Het bieden vond afgelopen zaterdag plaats. De naam van de winnaar is niet vrijgegeven. De verwachting is dat de reis, van elf minuten, op 20 juli afgelegd gaat worden.

De ruimte in met Jeff Bezos

Voor 23 miljoen euro kun je dus de ruimte in met Jeff Bezos. Dat gebeurt dan met een racket van Blue Origin. Dit is een bedrijf dat ruimtereizen aanbiedt, waarbij je bijna 100 kilometer boven de aarde uitstijgt. Dat is de grens die vaak gehanteerd wordt om te kunnen spreken over “de ruimte”.

Een lancering van de New Shepard-raket. (Afbeelding: BLUE ORIGIN / AFP)

Het bedrag van 23 miljoen euro wordt gedoneerd aan de Club for the Future (van Blue Origin), deze staat voor technologie, wetenschap, ingenieurschap en wiskunde. Maar het was ook een soort lakmoesproef om te achterhalen wat rijke mensen zouden betalen voor een reis waarmee je naar de grens van de ruimte gaat.

Meer dan verwacht

Het bedrag stijgt boven de verwachtingen uit. Een directe concurrent van Blue Origin is Virgin Galactic. Dit bedrijf biedt ook dergelijke reizen aan en heeft tot dusver zo’n zeshonderd kaarten verkocht, voor prijzen tussen de 200 en 250 duizend dollar. Maar waarschijnlijk is het in beide gevallen te weinig om echt uit de kosten te kunnen komen als aanbieder.

Londen naar New York in 60 minuten: het kan met dit hypersonische vliegtuig

De gelukkige winnaar hoeft in elk geval niet lang meer te wachten tot het zover is, aangezien het over pakweg vijf weken alweer 20 juli is. Samen met Jeff Bezos zal ook onder meer diens broer Mark Bezos aanwezig zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CNN

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bieder legt bizar bedrag neer om met Jeff Bezos de ruimte in te gaan
Sluiten