WhatsApp: Mark Zuckerberg onthult 3 langverwachte nieuwe functies

Apps Wesley Akkerman 14 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, heeft bevestigd dat WhatsApp kan rekenen op functies waar gebruikers al heel lang naar uitkijken. Zo gaat de berichtendienst in de toekomst meerdere apparaten ondersteunen. Zo heb je straks dus meer keuzevrijheid als het gaat om op welk apparaat je de berichtendienst gebruikt.

Wellicht ben je bekend met het probleem. Daar waar je bijvoorbeeld Facebook Messenger op allerlei apparaten gebruikt (tegelijkertijd), blijft het bij WhatsApp bij je smartphone. Ja, je kunt de dienst binnen een browser gebruiken. Maar die optie is slechts een extensie van de app-versie. Zonder app op je smartphone, werkt die functionaliteit dus niet.

WhatsApp belooft verbetering

Daardoor voelt WhatsApp een beetje beperkend, helemaal in vergelijking met zuster-app Messenger. Maar het bedrijf belooft verbetering. In de komende maanden wordt namelijk de ondersteuning voor meerdere apparaten getest. Het gaat dan niet om een gesloten bètatest, maar om eentje die met normale gebruikers gehouden wordt.

WhatsApp Mark Zuckerberg
In gesprek met Zuckerberg (Afbeelding: WABetaINfo)

Het idee daarachter is dat je de berichtendienst dan gebruikt op maximaal vier apparaten, ook wanneer je smartphone uitstaat. Dat bevestigen Mark Zuckerberg en Will Cathcart tegenover de website WABetaInfo. Tot nu toe gooide de encryptie van de berichten roet in het eten, maar dat probleem lijkt te zijn opgelost.

Andere nieuwe functies

Ondersteuning voor meerdere apparaten is één van de drie nieuwe WhatsApp-functies die de CEO beschrijft. In hetzelfde bericht wordt er namelijk ook gesproken over de koppeling met Messenger en Instagram. Daar werkt het bedrijf al maanden aan, maar nu lijkt er toch echt schot in de zaak te zitten (of je dat nou wil of niet).

WhatsApp: 5 redenen om de app NIET te gebruiken

Tot slot wordt er gesproken over een WhatsApp-functionaliteit genaamd View Once. De functie spreekt een beetje voor zich, maar waar het op neerkomt is dit: Snapchat. Je kunt elkaar berichten versturen die na het bekijken verdwijnen. De nieuwe functies moeten allemaal in de komende maanden gaan verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WhatsApp

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen