Mark Hofman
Mark Hofman Tablets, Laptops & Computers 18 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Microsoft Surface Pro 8: 5 dingen waar je voor de aanschaf op moet letten

Compact, snel en ongelofelijk handig: dat is wat mij betreft een uitstekende omschrijving van de Microsoft Surface Pro 8. De nieuwe all-in-one PC heeft de consument veel te bieden, maar daar wordt dan ook wel een aardige prijs voor betaald. Is de nieuwe tablet het geld waard?

Het antwoord op die vraag is natuurlijk persoonlijk, maar ik probeer je wel zoveel mogelijk te sturen in dit artikel. Ik zet daarom vijf dingen voor je op een rij die je, wat mij betreft, moet weten over de Microsoft Surface Pro 8 voordat je hem aanschaft.

Microsoft Surface Pro 8: 5 dingen om te weten

Ben je van plan om de nieuwe Microsoft Surface Pro 8 te kopen? Dan zijn dit vijf dingen die je zeker even moet weten.

#1 Type Cover een absolute must

Wie de Microsoft Surface Pro 8 in huis haalt moet dat niet zonder een Type Cover doen. Geloof me als ik je zeg dat de computer echt tien keer beter te gebruiken is wanneer je gebruikmaakt van dit handige hoesje.

Het toetsenbord zorgt ervoor dat je de computer voor zakelijke doeleinden makkelijk kunt gebruiken, maar zet het apparaat voor de recreatieve gebruiker ook in een ander daglicht. De trackpad werkt ontzettend fijn en het toetsenbord werkt ook als een zonnetje. Ja, de Microsoft Surface Pro 8 is een heerlijk apparaat, maar wordt door deze accessoire echt een heel stuk beter.

Microsoft Surface Pro 8
Heel even onze website bij de vis vandaan kunnen halen (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

Daarbij beschermt het hoesje de computer ook nog eens goed én is het mogelijk om je Surface Slim Pen 2, mocht je die hebben, makkelijk op te bergen.

#2 Microsoft Surface Pro 8 is een all-rounder

Er zullen veel gebruikers zijn die de specificaties van de Microsoft Surface Pro 8 wel hebben gelezen, maar niet persé weten wat dit nu precies inhoudt in de praktijk. Daarom is het goed om te weten wat je precies aan de computer hebt.

Het maakt niet uit of je opzoek bent naar een computer waar je een spelletje mee kunt spelen (via Xbox Game Pass of PC), bergen werk mee kunt verzetten of video’s mee wilt bewerken: deze krachtige computer kan het allemaal aan. Het is dus een echte all-rounder te noemen en is voor de gemiddelde (zakelijke) gebruiker een goede optie.

Hou er alleen wel rekening mee dat dit geen keiharde computer is voor het bewerken van hele 8K films of het spelen van de krachtigste games. Met een all-rounder bedoelen we ook echt een alleskunner, wat simpelweg betekend dat je aan alle kanten gebakken zit. Maar wie compleet uit de bol wil gaan, moet wel even goed onderzoek doen naar zijn benodigdheden.

Microsoft Surface Pro 8
De Surface Pro 8 is nu van de vis (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

#3 Geen zorgen over je batterij

Als consumenten zich met de Microsoft Surface Pro 8 ergens geen zorgen over hoeven te maken, dan is het de batterij wel. De laptop zorgt er namelijk voor dat jij je, op een volle lading, tot wel 16 uur uit de naad kunt werken. Vind je baas waarschijnlijk hartstikke fijn, jij iets minder.

Even alle gekheid op een stokje: de batterij is daadwerkelijk indrukwekkend te noemen. Je kunt een hele dag werken op de Microsoft Surface Pro 8, jezelf vermaken met een filmpje in het OV en vervolgens thuis nog even een potje gamen. Gooi hem vervolgens aan de oplader en je kunt de dag erna weer van voor af aan beginnen. Hoe lekker is dat?

#4 Microsoft Surface Pro 8: wat een beeldscherm

In het verlengde daarvan moeten we het ook zeker even hebben over het beeldscherm van de Surface Pro 8. Dat zorgt er namelijk voor dat het kijken van films of het spelen van games een ontzettend prettige ervaring is. Sterker nog: het schrijven van dit artikel is zelfs een feestje met dit beeldscherm.

De Microsoft Surface Pro 8 is voorzien van een 13-inch PixelSense Flow-scherm. Dat houdt in dat het beeldscherm van de computer tot 120Hz ververst wordt. De resolutie van het scherm is 2880 x 1920 en de pixeldichtheid is 267ppi. Daarbij is de Pro 8 voorzien van 10-punt multi-touch, GPU-inktversnelling en Dobly Vision-ondersteuning.

Microsoft Surface Pro 8
De plant leest ook graag WANT (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

#5 Beschikbare accessoires

Er zijn verschillende accessoires die je bij de Microsoft Surface Pro 8 kunt aanschaffen. Het ontzettend handige Type Cover heb ik uiteraard al benoemd, maar er is meer. Zo kun je de all-in-one PC bijvoorbeeld makkelijk omtoveren tot een sketchboard met de Surface Slim Pen 2.

Daarnaast kunnen de productieve dieren onder ons helemaal los gaan met de Surface Dock voor meer aansluitingen en een Surface Arc Mouse voor meer controle. Kortom: je kunt deze handige all-in-one PC makkelijk omtoveren dat hét apparaat voor jou.

Microsoft Surface Pro 8: prijzen en beschikbaarheid

Ik heb een uitstekende tijd gehad met de Microsoft Surface Pro 8, maar ben er wel van overtuigd dat dit iets is wat je echt moet willen. Persoonlijk haal ik meer voldoening uit een volwaardige laptop en tablet, in plaats van een combinatie daarvan.

Mocht jij opzoek zijn naar een dergelijk product, dan zit je met dit model wel echt heel erg goed. Eigenlijk zoals we inmiddels wel gewend zijn van Microsoft. Je tikt de Surface Pro 8 vanaf €1179 op de kop en kunt hem vervolgens helemaal naar eigen wens instellen.

Meer informatie? Check de officiële website van Microsoft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!