Xbox Game Pass krijgt nieuwe games, maar neemt afscheid van topper

Games Jelle van Es 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Met een actief abonnement op Xbox Game Pass heb je de mogelijkheid om heel wat games te spelen. Denk daarbij aan de games die Microsoft zelf uitgeeft, maar ook titels van andere ontwikkelaars.

In die categorie krijg je te maken met games die tijdelijk beschikbaar zijn. Meestal iets van een jaar. En daarom is het ondanks de nieuwe games jammer om te zien dat er een topper de Xbox Game Pass-service verlaat.

Control verlaat Xbox Game Pass

Het gaat om Control, die vanaf 15 februari niet meer beschikbaar is op Xbox Game Pass. De game kwam eind 2019 uit en is gemaakt door Remedy. Die studio ken je van de oude Max Payne-games, maar was ook verantwoordelijk voor Alan Wake. Control werd gezien als één van de beste games die in 2019 uitkwam en is nog altijd een dikke aanrader. Maar over twee weken is hij dus weg. Dat geldt ook voor Code Vein, die ook echt erg tof is, Final Fantasy XII: The Zodiac Age, The Medium (die destijds exclusief werd gelanceerd op de Xbox Series X, maar ook nog naar de PlayStation 5 komt), Project Winter en The Falconeer.

Xbox Game Pass Games
De nieuwe games (Afbeelding: Microsoft)

Maar er is ook goed nieuws voor de bezitters van Xbox Game Pass. Want er komen uiteraard ook nieuwe games aan. Vanaf morgen kun je aan de slag gaan met games als Contrast, Dreamscraper en Telling Lies. Op 10 februari volgen games als Besiege, CrossfireX, Edge of Eternity, Skul: the Hero Slayer en The Last Kids on Earth and the Staff of Doom. Tot slot krijg je op 14 februari nog de games Ark: Ultimate Survivor Edition en Infernax. De meest interessante game in dit lijstje is CrossfireX. Het oorspronkelijke Crossfire was een Counter-Strike achtige free-to-play-game die op de pc verscheen. Deze console-versie wordt voorzien door een singleplayer verhaal, die gemaakt is door Remedy. Dus Control gaat weg, maar deze game brengen ze terug.

Skul: the Hero Slayer ook een aanrader

De andere aanrader in deze line up Xbox Game Pass-games is Skul: the Hero Slayer. Het is een fijne roguelike game, die je een goede tijd bezig weet te houden. Wil je meer lezen over alles dat met de Xbox Series X heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Activision Blizzard-overname goed nieuws voor Xbox Game Pass-bezitters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen