Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Pop-Culture 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Van schaatsen tot skeleton: met discovery+ mis je niets van de Olympische Spelen

Aankomende vrijdag (4 februari) wordt in Beijing het Olympisch vuur ontstoken. Vanaf dat moment kunnen sportliefhebbers zich twee weken lang vermaken met de meest uiteenlopende wintersporten. Van schaatsen tot biatlon en van ijshockey tot skeleton. Maar waar kun je de Olympische Spelen Beijing 2022 live volgen? Het antwoord: discovery+ en Eurosport.

De fanatieke sportliefhebber die niets wil missen van de Olympische Winterspelen kan niet zonder discovery+, of zoals ze het zelf noemen: The Streaming Home of the Olympics. Die titel is overigens helemaal terecht, want het is dé plek om alle Olympische Sporten live te volgen.

Mis niks van de Olympische Spelen

Bij discovery+ heb jij volledige controle. Je hebt de keuze uit verschillende live-feeds en bepaalt dus zelf welke sporten je kijkt, en wanneer je deze kijkt. Met discovery+ kun je altijd en overal alle Olympische Sporten volgen. Deze zijn in veel gevallen voorzien van Nederlands commentaar, en niet van de minsten.

Bekende Eurosport-experts zullen aanschuiven om de verschillende Olympische Sporten te voorzien van commentaar. Zo hoor je Herbert Cool bij het biatlon en neemt Haya Leenards het kunstrijden voor haar rekening. Daarnaast komt ook het voor voetballiefhebbers welbekende stemgeluid van Leo oldenburger voorbij. Samen met Ron Berteling doet hij al het ijshockey.

Discovery+ en Eurosport

Naast het live sport kun je met discovery+ ook alle Eurosport studioprogramma’s kijken. Ideaal voor sportfans die geen enkel hoogtepunt willen missen. Zo krijg je in Beijing Today een complete update met alles wat er die dag gebeurd is op de Olympische Spelen. De belangrijkste moment worden door Sander Kleikers, Koen Weiland en Tessa Veldhuis op een rij gezet. Dit wordt vervolgens aangevuld met commentaar van analisten, voormalig sporters, commentatoren en andere wisselende gasten.

Olympische Spelen Winterspelen 2022 Discovery+ Eurosport
Van links naar rechts: Sander Kleikers, Koen Weiland en Tessa Veldhuis (Afbeelding: Discovery+)

Beijing Today is live en on demand beschikbaar via discovery+, maar ook op Eurosport. Televisiekijkers kunnen om 17:00 inschakelen voor deze Olympische update. Ook kunnen zij genieten van Medal Zone. Dit is het Olympische schakelprogramma waarin je de hele dag (7:30 – 16:00) de belangrijkste gebeurtenissen live kunt volgen. Uiteraard is Medal Zone ook te zien via discovery+.

Korting op discovery+

Als je niets wil missen van de olympische Spelen kun je dus niet zonder discovery+. En we hebben goed nieuws, want je kunt nu met korting een abonnement afsluiten. Als je voor 20 februari een jaarabonnement neemt, betaal je geen 59,99 euro, maar slechts 29,99 euro. Meer weten over deze actie of meteen een abonnement afsluiten, klik dan hier.

Discovery+ komt met bijzondere documentaire over Marianne Vaatstra

Naast de Olympische Spelen valt er overigens nog veel meer te beleven op discovery+. Zo kun je op deze streamingdienst ook kijken naar wielrennen, de UFC, snooker, tennis, Formule E en vele andere sporten. Daarnaast staat discovery+ vol met hun eigen originals, series en documentaires.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!