5 geniale trucjes om meer uit je Samsung-smartphones te halen

Smartphones Mark Hofman 3 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Samsung weet op smartphonegebied echt al jaren ontzettend veel succes te behalen. De toestellen vliegen als warme broodjes over de toonbank, worden wereldwijd het meeste verscheept en krijgen goede beoordelingen. Ja, met een smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf zit je wel goed.

Toch valt het ons op dat er anno 2022 nog genoeg mensen zijn die niet het meeste uit de smartphones haalt. Zonde, want de toestellen van Samsung hebben je meer dan genoeg te bieden. Daarom helpen we je, door middel van dit artikel, een handje.

5 geniale trucjes voor je Samsung-smartphone

Voor sommigen liggen de volgende vijf trucjes erg voor de hand, voor anderen levert het veel meer gebruiksgemak op. We hopen uiteraard dat jij bij die laatste groep hoort en we je hebben kunnen helpen.

Heb je een smartphone van Samsung op zak? Probeer dan de volgende vijf tips eens:

#1 Hou je triller in bedwang!

Het zal veel mensen in de loop der jaren wel zijn opgevallen dat de trilfunctie van Samsung-smartphones vrij heftig is. Het gerucht gaat zelfs dat de ouderwetse trilmachine, sinds de introductie van de toestellen, bijzonder slecht verkocht wordt. Mensen staan gewoon met twee toestellen in hun broekzakken televisie te kijken en bellen zichzelf constant…Weet niet of dat waar is overigens.

Samsung
Smartphonetijd (Afbeelding: Unsplash / Anh Nhat)

Wat ik wel weet is dat je iets kunt doen aan de situatie. Het is met je Samsung namelijk mogelijk de intensiteit van de trilfunctie aan te passen. Dat doe je door naar Instellingen -> Geluiden en trillen -> Intensiteit trilsignaal te gaan. Pas deze vervolgens door middel van de schuifjes aan.

#2 Samsung: navigeren met gebaren

Het kan zijn dat mensen het oprecht fijner vinden, maar ik blijf me verbazen over het feit dat er anno 2022 nog mensen zijn die gebruikmaken van de klassieke Android-besturing. Je weet wel, met dat rondje, driehoekje en de drie streepjes. Maar het kan zoveel makkelijker dan dat.

Net als bij heel veel andere merken is het ook met toestellen van Samsung mogelijk om de gebaren-besturing aan te zetten. Hiermee kun je, door middel van bepaalde handelingen, de telefoon op een andere manier besturen. Prettig, want zo wordt het beeld niet onderbroken door een zwarte balk.

Je stelt ’em in door naar Instellingen -> Display -> Navigatiebalk te gaan. Daar staat de optie Knoppen geselecteerd. Zorg ervoor dat je de functionaliteit Veeggebaren pakt.

Samsung Galaxy A52 en A72
De Samsung Galaxy A52 en A72 (Afbeelding: Samsung)

#3 Geheime knop voor je favoriete app

Mensen met een Samsung-smartphone zullen wel weten wat Bixby is. Voor de mensen die dat niet weten: het is de Zuid-Koreaanse variant van de slimme assistent. Alleen zo succesvol als de Google Assistent of Siri is het bij lange na nog niet. Gelukkig is het mogelijk om de assistent aan te passen en de functie van de knop te veranderen. Zelfs wanneer je geen slimme assistent gebruikt.

Je kunt er namelijk voor zorgen dat het twee keer indrukken van de aan/uit-knop ervoor zorgt dat je favoriete applicatie geopend wordt. Denk bijvoorbeeld aan WhatsApp, Instagram of Spotify. Je doet het als volgt:

  • Ga naar Instellingen
  • Kies voor Geavanceerde functies
  • Druk op Zijtoets
  • Kies een functionaliteit voor Twee keer drukken
  • Kies een actie voor Houd ingedrukt

#4 Samsung: apps overzichtelijk op een rij

Stoor jij je soms ook aan een onoverzichtelijk Apps-scherm? Goed nieuws, je hebt het natuurlijk zelf in de hand hoe deze erbij staat. Je kunt handmatig alle apps op je Samsung-telefoon verplaatsen. Maar wat als ik je zeg dat een stuk sneller kan.

Samsung Galaxy S20
Hip shot om m’n fotokunsten te laten zien (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Op het Apps-scherm zelf is het namelijk mogelijk om je applicaties handmatig te sorteren. Dat kan op aangepaste volgorde of op alfabetische volgorde. Ga naar het scherm, selecteer de drie puntjes in de zoekbalk en kies voor Sorteren. Selecteer vervolgens de optie die jij graag wilt.

#5 Meer apps op het thuisscherm

Heb jij er ook zo’n hekel aan dat je een app toe wilt voegen aan je thuisscherm, maar het scherm vol zit? Dan heb ik goed nieuws voor je! Samsung maakt het namelijk mogelijk om meer applicaties op dat thuisscherm te zetten. Dat doe je door de volgende stappen te volgen

  • Hou het thuisscherm ingedrukt
  • Kies voor Instellingen
  • Ga naar Raster Startscherm
  • Kies welke opzet je graag zou gebruiken.

Voila!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen