Jelle van Es
Jelle van Es Games 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Battlefield 2042 blijft het lastig hebben en stelt eerste seizoen uit

De lancering van Battlefield 2042 is er één waar uitgever Electronic Arts absoluut niet tevreden mee kan zijn. De game is niet zoals het moet zijn en fans hebben de titel al behoorlijk de rug toe gekeerd.

Toch wil de ontwikkelaar de handdoek niet in de ring gooien. Gisteren liet het bedrijf weten dat het nog druk bezig is om de feedback die door gamers is gegeven te verwerken in Battlefield 2042. Maar daardoor lopen andere dingen weer meer vertraging op.

Eerste seizoen Battlefield 2042 komt later

En als gevolg van die plannen heeft EA Dice besloten om het eerste seizoen van de multiplayer van Battlefield 2042 uit te stellen. Dat liet men weten op hun eigen blog. Door deze keuze te maken is er dus meer tijd en ruimte om de game op een niveau te brengen die gamers verwachten. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de game vier seizoenen zou gaan krijgen. Elk seizoen zou gaan werken met een Battle Pass en de mogelijkheid om content vrij te spelen. Ook zou je nieuwe personages krijgen om mee los te gaan en wordt de game voorzien van nieuwe maps. Bij de lancering van de game werd niet aangegeven op welke termijn dat ging gebeuren, maar op een gegeven moment werd vanuit data naar voren gehaald dat het in maart zou gaan gebeuren.

Battlefield 2042
Artwork (Afbeelding: Electronic Arts)

Maar dat gaat volgens EA Dice dus niet gebeuren. Het eerste seizoen van Battlefield 2042 moet nu ergens in de zomer plaats vinden. Daarnaast weten we dat we deze maand een grote update kunnen verwachten. Deze moet het langverwachte scoreboard op een goede manier implementeren. Ook zou je dan eindelijk op een normale manier kunnen communiceren met je medespelers, door gewoon voice-over in de game te stoppen.

Spelers keren terug naar Battlefield 5

Door alle problemen rondom Battlefield 2042 zijn veel spelers teruggekeerd naar Battlefield V of zelfs Battlefield 1. Of deze ooit nog gaan terugkeren, dat is zeer de vraag.

Battlefield V Review: Multiplayer blijft uitstekend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!