Activision Blizzard-overname goed nieuws voor Xbox Game Pass-bezitters

Games Jelle van Es 19 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Gisteren werd bekendgemaakt dat Microsoft voor een bizar bedrag van zo’n 70 miljard dollar de uitgever Activision Blizzard gaat overnemen. En dat lijkt goed nieuws te zijn voor iedereen die in het bezit is van Xbox Game Pass.

Xbox Game Pass is een abonnementsservice. Wanneer je die hebt, dan kun je bepaalde games die Microsoft zelf uitgeeft vanaf dag één er op spelen. Ook diverse klassieke games zijn op die manier te beleven. En het ziet er naar uit dat de Activision Blizzard-games daar onderdeel van gaan uitmaken.

Call of Duty en meer naar Xbox Game Pass

Als we kijken naar de portfolio van Activision Blizzard en de games die goed zouden kunnen gaan verschijnen op Xbox Game Pass, dan denken we gelijk aan Call of Duty. Maar ook een groot aantal andere games zouden er naar kunnen kijken. Het is alleen nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren. Volgens Microsoft is het plan om zoveel mogelijk games van Activision Blizzard op de service te brengen. Maar tegelijkertijd is ook duidelijk geworden dat de volledige overname nog wat hobbels moet nemen. Zo moeten mededingingsautoriteiten de overname goedkeuren. Zeker met zo’n grote overname is de kans aanwezig dat er op bepaalde gebieden een monopoly-positie ontstaat.

Overwatch 2
Overwatch 2 straks op Game Pass? (Afbeelding: Blizzard)

Maar als alles doorgaat zoals Microsoft het in zijn hoofd heeft, dan is de kans groot dat je binnenkort een paar games uit de catalogus kunt gaan spelen op Xbox Game Pass. Naast Call of Duty denk ik dan in eerste instantie aan Tony Hawk, maar ook een paar Blizzard-titels zouden op deze manier er op kunnen komen. Overwatch is een titel die op die manier bijvoorbeeld gratis kan worden uitgebracht op de service. Diablo III zou een andere goede titel zijn om op die manier te spelen. En dan heb je nog de remake van Crash Bandicoot en het laatste deel die er perfect voor zouden kunnen zijn. Kortom, genoeg moois om je op te verheugen.

Exclusief?

Daarnaast is het de vraag wat er gaat gebeuren met toekomstige games. Het lijkt logisch dat die uitkomen op Xbox Game Pass. Maar blijft Call of Duty nog wel beschikbaar voor de PlayStation 5? Dat is nog even afwachten. In de wandelgangen gaat het er nu over dat de games nog wel uit blijven komen, maar bepaalde features exclusief worden voor de Xbox-platformen.

Breaking: Call of Duty speel je in de toekomst op de Xbox dankzij overname

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen