Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 13 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Teams binnenkort beter dan ooit: dit wordt er verwacht

Binnenkort wordt de kwaliteit van videostreams binnen Microsoft Teams flink verbeterd door een recente overname van Microsoft. Dat is goed nieuws. Want ook al keren mensen terug naar de werkvloer, het lijkt inmiddels vast te staan dat voor veel mensen thuiswerken nog steeds een optie blijft.

Binnen een bedrijf dat hybride werkplekken aanbiedt (waardoor je op kantoor of thuis kunt werken) zijn programma’s als Slack en Microsoft Teams van onschatbare waarde. De pandemie oefent wereldwijd nog steeds veel druk uit op bedrijven in nagenoeg alle landen, waardoor volledig terugkeren naar de werkvloer er simpelweg niet in zit. Met zakelijke communicatiediensten houden collega’s onderling contact, worden bestanden uitgewisseld en worden er videomeetings gehouden.

Microsoft Teams verbetert videokwaliteit

Voordat de meetings en presentaties die via video georganiseerd worden zijn belangrijk. Dat zijn de momenten waarop iedereen elkaar ziet. Ook moet je goed kunnen zien wat iemand laat zien op zo’n moment. Kortom: hoe beter de kwaliteit van de videostream, hoe beter de kwaliteit van de meeting uiteindelijk.

Microsoft Teams Android
Microsoft Teams-illustratie. (Afbeelding: Microsoft)

Echter, videomeetings kosten veel bandbreedte en kunnen daardoor veel druk uitoefenen op netwerken (binnen en buiten bedrijven). De oplossing: enterprise Content Delivery Networks (eCDN). Dergelijke netwerken kunnen de genoemde druk verlagen. En dat zorgt voor een fijnere werkomgeving.

Microsoft neemt Peer5 over

Daarom heeft Microsoft het bedrijf Peer5 overgenomen. Dat bedrijf biedt op WebRTC gebaseerde eCDN-oplossingen aan in de browser van de gebruiker. De voordelen? De bandbreedte wordt optimaal benut, de druk van videostreams wordt verzacht en het netwerk kan zichzelf reguleren via meshtechnologie wanneer er bijvoorbeeld veel kijkers tegelijkertijd meedoen aan zo’n stream.

Op moment van schrijven wordt de technologie van Peer5 nog geïntegreerd met Microsoft Teams. Zodra de integratie voltooid is, dan horen we ongetwijfeld meer over de nieuwe mogelijkheden die de communicatiedienst kan aanbieden. Tot die tijd moeten we het doen met de positieve vooruitzichten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft Teams

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft Teams binnenkort beter dan ooit: dit wordt er verwacht
Sluiten