Slack rolt eindelijk langverwachte functie uit (kijk je mee WhatsApp?)

Apps Wesley Akkerman 17 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Slack heeft een handige functie aangekondigd voor hun populaire chat-applicatie, die menig gebruiker ook wel zou willen terugzien in WhatsApp. Met de nieuwe functionaliteit is het namelijk mogelijk berichten op een bepaalde tijd te versturen. Je plant ze in en op het moment dat het zo ver is, dan wordt dat bericht op een specifiek tijdstip verstuurd.

De optie voor het inplannen van berichten verschijnt in de desktopapplicatie van Slack. De groene knop, waarmee je een bericht verstuurd, heeft een dropdownmenu gekregen, waar de functie geselecteerd kan worden. Wanneer je daarop klikt, dan kies je uit voor welk kanaal dat bericht bedoeld is en hoe laat het verstuurd moet worden.

WhatsApp moet wat meer naar Slack kijken

De functie is ook al actief op Android en iOS. Wanneer je de meest recente update downloadt, dan kun je dus ook op je smartphone berichten inplannen. Dat doe je door de verzendknop even ingedrukt te houden. Ook dan kies je uit naar welk kanaal of dm dat bericht moet en hoe laat het verstuurd moet worden.

Slack plannen
Handig! (Afbeelding: Slack)

Je krijgt in beide gevallen toegang tot vooraf bepaalde mogelijkheden (zoals morgenochtend om negen uur), maar kunt ook gewoon helemaal zelf de tijd en datum instellen. Je kunt berichten tot 120 dagen van tevoren instellen en kunt ze ook opnieuw inplannen wanneer er ondertussen iets veranderd is.

Zeer handige functie

Dit soort functies zijn zeer handig, zeker op de internationale en digitale werkvloer. Soms hebben bedrijven of afdelingen te maken met werkplekken in andere landen of tijdzones. Dankzij deze nieuwe functie is het makkelijk om daar rekening mee te houden. Zo hoeven er niet per se ineens berichten midden in de nacht binnen te komen.

WhatsApp: Mark Zuckerberg onthult 3 langverwachte nieuwe functies

Dergelijke functies zien wij ook als handige toevoegingen voor meer casual berichtendiensten, zoals bijvoorbeeld WhatsApp. Die berichtendienst is nog steeds de populairste van dit moment, maar mist vaak wel wat meer geavanceerde functies. Door berichten vooraf in te plannen, kun je bijna niets meer vergeten door te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slack

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen