Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 17 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Facebook wil met deze opvallende functie Apple Podcasts verslaan

Facebook is voornemens volgende week zijn eigen podcastplatform uit te brengen. Als gebruiker krijg je dan toegang tot een handige functie. Je kunt namelijk stukjes uit de podcast knippen en die vervolgens delen met je vrienden. Je kunt dus als het ware korte clips maken uit de shows waar je heel vaak naar luistert.

Hosts van podcasts kunnen straks de rss-feed van hun podcast koppelen aan Facebook. Daardoor verschijnt de show als een bericht op het sociale netwerk, in de nieuwsfeed van gebruikers. Ook verschijnen de podcasts vervolgens in een speciale podcast-tab, die momenteel nog niet live is, maar dat binnenkort wel gaat.

Podcasts op Facebook

Eén van de meest interessante functies voor luisteraars van de podcasts, is het kunnen maken van korte clips. Je knipt dan zelf een klein stukje uit een podcast en deelt die met je vrienden. De clip kan maximaal een minuut duren en draagt bij aan het verbeteren van de zichtbaarheid van een podcast.

Apple Podcasts Facebook
Facebook gaat aan de podcasts (Afbeelding: Facebook)

Echter, podcastmakers moeten van tevoren beslissen of de functie geactiveerd wordt, of niet. Mocht een maker niet willen dat je korte clips maakt, dan krijg je die optie niet tot je beschikking. Dat kan een strategische keuze zijn, zeker wanneer je een gevoelig onderwerp behandelt en niet wil dat dingen uit hun context getrokken worden.

Afgekeken van Twitch

Korte clips uit een podcast kunnen halen is geen nieuw idee. Op Twitch kunnen gebruikers eveneens korte clips maken van gebeurtenissen op streams. Dat levert vaak toffe video’s op, maar ook daar zien we dat zaken uit hun context gehaald kunnen worden. Dat is dus zeker een overweging waard als maker.

Facebook richt pijlen wederom op Apple (maar dit keer een smartwatch)

Met het podcastplatform zet Facebook steeds meer in op audio. Het bedrijf weet dat podcastmakers hun sociale media gebruiken voor het verspreiden van hun content. En door alle tools direct in het netwerk te bouwen, hoopt het een graantje van al die recente ontwikkelingen mee te kunnen pikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!