Twitch-held stopt na 31 dagen met streamen en breekt opvallend record!

Games Jelle van Es 14 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitch is een ideaal platform wanneer je wilt kijken hoe andere mensen games spelen. Maar sommige streamers zijn net wat creatiever in de manier hoe ze met het platform omgaan.

Begin maart begon Ludwig Ahgren met een interessant experiment op zijn Twitch-kanaal. Hij besloot namelijk dat voor elke nieuwe abonnee op zijn kanaal, zijn stream tien seconden langer door zou gaan.

Twitch-succes na 31 dagen streamen

En na 31 dagen kwam daar afgelopen nacht een einde aan. Die lengte van een stream is op zichzelf al behoorlijk opvallend te noemen. Maar met zijn actie op Twitch heeft hij wel een nieuwe record weten te pakken. Hij is namelijk Tyler “Ninja” Blevins voorbij gegaan op het gebied van abonnees. Ninja bleef drie jaar geleden steken op 269.154 abonnees, voordat hij voor veel geld met Microsoft in zee ging. Door zijn actie is Ahgren nu over de 274.000 abonnees gegaan. Dat is een mooi getal voor hem, maar belangrijker: hij verdient daar veel geld mee. Als je namelijk een abonnee op een kanaal wilt nemen, dan betaal je daar minimaal vijf dollar voor. Een deel van die inkomsten gaat naar het platform zelf, maar ook de gebruiker verdient er heel wat mee. En als je dat dus elke maand pakt, dan heb je heel wat inkomsten.

Ninja reageerde sportief op het feit dat zijn record is verbroken. Hij is overigens ook weer te vinden op Twitch en doet het daar nog altijd goed op, dus echt rouwig zal hij er niet om zijn. Als het goed is heeft hij op zijn nieuwe account iets meer dan 70.000 abonnees.

Fortnite-streamer verplettert alle records op Twitch met miljoenen kijkers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen