Mocro Maffia-personage krijgt nieuwe miniserie op Videoland

Films & Series Jeroen Kraak 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben je fan van Mocro Maffia? Dan hebben we goed nieuws. De crimeserie op Videoland krijgt nu een eigen miniserie.

29 januari is het zover. Dan start het nieuwe seizoen van Mocro Maffia. Dat gaat natuurlijk verder waar het tweede is geëindigd. Romano is nog steeds spoorloos en Potlood komt alleen te staan in de oorlog tegen Paus, die samenwerkt met de Colombiaanse Tia Alvarez. Tatta krijgt ondertussen de leiding over de organisatie van Paus en raakt afgeleid als Mo de Show opduikt.

Mocro Maffia: Komtgoed

Maar er is nog meer nieuws. Een week voor de originele serie komt er nu een spin-off uit op Videoland. Deze miniserie heet Mocro Maffia: Komtgoed. De serie staat vanaf nu op Videoland. Je kunt deze dus bingen nog voordat de échte serie uitkomt.

Mocro Maffia: Komtgoed gaat over het personage van de 16-jarige acteur Marouane Meftah en gaat verder in op de gebeurtenissen aan het einde van het tweede seizoen. Na een mislukte reddingspoging van Muis groeien de problemen van de 15-jarige Komtgoed snel. Als een ruzie op straat escaleert, komt hij in handen van justitie. Daardoor gaat het nog slechter met hem, hij moet in jeugddetentie en vervolgens naar een pleeggezin. Als zijn problemen groeien, lijkt hij nog maar een weg te hebben om nog iets van zijn leven te maken.

Ruimte voor talent

Het idee van de spin-off is afkomstig van Achmed Akkabi die werkt als creatief producent van Mocro Maffia. Hij zag het spel van Meftah die eigenlijk eerst als figurant bij de serie kwam. Daarop besloot Akkabi om hem te vragen voor het nieuwe seizoen van Mocro Maffia en daaruit voort kwam het idee van een spin-off.

Videoland ziet de nieuwe Mocro Maffia-spin-off vooral als een podium waarop het jong talent een kans kan geven. Naast de jonge hoofdrolspelers krijgt de miniserie in Aaron van Valen ook een jonge regisseur.

De serie bestaat uit zeven korte afleveringen en is nu te zien op Videoland. Op 29 januari begint het derde seizoen van de reguliere serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen