Monster Energy Supercross 2 Review

Games Jelle van Es 11 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

In Nederland denken we bij crossen door de modder voornamelijk aan de MXGP-races. Daarin doet onze Jeffrey Herlings het erg goed, met een indrukwekkende wereldtitel in 2018. In de Verenigde Staten haalt men daar zijn neus voor op. Zoals wel vaker hebben zij hun eigen sportvariant in de vorm van de Supercross. Vorig jaar werd die sport voor het eerst omgedoopt in een game. En dit jaar krijgt de game in de vorm van Monster Energy Supercross 2 alweer een vervolg. Zoals je van ons gewend bent, hebben we vijf punten op een rijtje gezet van wat ons opviel.

Net halen als je deel één al hebt

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: als je vorig jaar Monster Energy Supercross in huis hebt gehaald, dan is er eigenlijk niet heel erg veel reden om Monster Energy Supercross 2 nu te scoren. Het ding is namelijk dat er eigenlijk niet heel erg veel is veranderd. Nu zijn er vast wat nieuwe rijders in de klasse terechtgekomen en heb je wellicht wat nieuwe stadions, maar de veranderingen zijn eigenlijk te summier. De gameplay is nagenoeg hetzelfde en het oogt ook niet heel anders. Dus als je hem vorig jaar al hebt gescoord, dan lijkt het mij verstandig om dit deel over te slaan.

Monster Energy Supercross 2

Scheurt gewoon lekker

Als je de game vorig jaar hebt gemist, dan is het wel goed om te weten dat dit een game is waarbij je behoorlijk lekker kunt rondscheuren. De circuits die je voorgeschoteld krijgt zijn behoorlijk gevarieerd en kennen genoeg uitdaging. Daarbij moet je echt goed opletten wanneer je goed volgas kunt gaan en wanneer het verstandiger is om voor een jump een beetje af te remmen, zodat je na die jump niet uit de baan vliegt. De controls heb je behoorlijk snel door, maar om als eerste over de finish te komen, moet je wel echt het onderste uit de kan halen.

Stadions zorgen voor sfeer

In de MXGP-klasse rijden de coureurs op mooie locaties. In de Supercross vindt het voornamelijk plaats in stadions en dat geeft wel wat meer sfeer aan het geheel. De avond setting met de lampen die de baan verlicht geeft wel iets gezelligs, ook al ben je daar om keihard te scheuren. Het publiek had je van mij wel wat uitgebreider mogen horen, maar het is in elk geval verre van leeg.

Monster Energy Supercross 2

Track editor is uitgebreid

Er zijn redelijk wat circuits in de game te vinden, maar mocht je het allemaal niks vinden, dan heb je ook nog de mogelijkheid om je eigen circuit te maken in de behoorlijk uitgebreide trackeditor. Deze gaat behoorlijk diep, terwijl hij tegelijkertijd gebruiksvriendelijk is. Zeker de moeite waard om even naar te kijken en te zien of jij het perfecte circuit kunt aanleggen.

Lange laadtijden

Tot slot toch nog een puntje van kritiek. De game kent net als zijn voorganger en zo’n beetje elke game die door het Italiaanse Milestone wordt gemaakt nogal lange laadtijden. Dat haalt je behoorlijk uit de game. Elke keer dat je met zo’n laadtijd werd geconfronteerd, pakte ik mijn telefoon er bij en ging ik daar een beetje op klooien. En dat lijkt me toch niet helemaal de bedoeling.

Monster Energy Supercross 2

Monster Energy Supercross 2 is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen